Od 24. do 25. svibnja 2023. održan je Greencajt festival koji  je okupio domaće i strane govornike i ključne osobe iz različitih područja koji su pokušali dati odgovor na pitanje: kako stvoriti okruženje za održivu budućnost?

Na ovogodišnjem međunarodnom festivalu GreenCajt o održivosti dodijeljene su Green Prix priznanja i nagrade najboljima u promicanju održivosti.

Treću godinu za redom dodijeljene su nagrade onima koji promoviraju održivost, ističu važnost klimatskih ciljeva, nude rješenja te su svojim djelovanjem pridonijeli zaštititi okoliša u Republici Hrvatskoj, a i šire. Riječ je o prestižnoj i nacionalnoj nagradi za okoliš – GREEN PRIX. Na dodjeli su se okupili svi finalisti i nominirani u kategorijama: Zeleni startup, Na mladima svijet ostaje, Zelena inovacija. Misli globalno, djeluj lokalno, Zelena kampanja, Utjecaj na zajednicu.

Kategorija Na mladima svijet ostaje je sigurno jedna od kategorija koja želi što više uključiti djecu i mlade od malih nogu u zelene teme, informirati ih o zaštiti, očuvanju okoliša i prirode. Dodijeljena su dva priznanja i nagrada za 3 najbolja projekta. Pobjednikom u ovoj kategoriji proglašena IV. osnovna škola Bjelovar za projekt Drvokod koji se bazira na označavanju drveća školskog okoliša QR kodovima koji se skeniranjem koriste za prikaz web stranice drveta te njihovim karakteristikama. Autori ovog projekta su Bernarda Musović i Branko Raičković.

Ovo je najveće ovakvo priznanje, jer je projekt Drvokod osvajanjem nagrade Green Prix stao uz bok poznatim kompanijama, kao npr. Ericsson Nikola Tesla za projekt WaterQ, Kaufland za školu voća i povrća, A1 Hrvatska te ostalim pobjednicima.