Ovaj je vikend – subota 27. i nedjelja – 28. svibnja donio 12., pretposljednje kolo proljetnog dijela sezone Četvrte hrvatske nogometne lige Bjelovar-Koprivnica-Virovitica što je sveukupno 25. Predstavnici ovog podneblja su tom prilikom tražili pozitivne rezultate kako bi, nakon prošlotjednih velikih, respektabilnih, okruglih 10 osvojenih bodova iz četiri odigrane utakmice na svoj konto možebitno uknjižili još veću brojku ili barem ponovili to dostignuće. Preciznije, četvrtoligaši ovoga podneblja su željeli nastaviti uveseljavati sebe i svoje navijače još boljim pozicijama ukupnog poretka.

Tako je momčad garešničkog Garića, poslije jedne prave golijade te super uvjerljive pobjede na domaćem travnjaku protiv NK Slatina konačnim, nesvakidašnjim krajnjim ishodom 9:0, čime je došla do novih, vrlo važnih bodova u bitci za ostanak u ovom nogometnom društvu sada, na domaćem travnjaku odmjerila snage sa suhopoljskom momčadi tražeći novo pozitivno okončanje, odnosno potvrdu ta tri ogromna boda.

Također, važno je naglasiti kako su Suhopoljčani prošloga tjedna „otrgnuli“ bod Čazmancima kao domaćini odigravši miroljubivih 0:0 i na taj si način, iako su već odavno i matematički napustili ovu ligu, ulili barem mrvicu samopouzdanja pred sam kraj prvenstva. No, bezobzirno na to, a shodno garešničkim prezentacijama u posljednje vrijeme, jasno je da su izabranici trenera Dragana Vaclaveka ovdje nosili status favorita te da bi svaki drugi rasplet osim njihova novog proljetnog trijumfa bio ravan prvoklasnom iznenađenju.

Slijede nam nogometaši Čazme koji su kiks protiv nekada moćnog Suhopolja, na kojega nikako nisu računali, imali namjeru ispraviti kvalitetnom prezentacijom protiv Ferdinandovčana pred svojim navijačima. Međutim, ti Ferdinadovčani su ovih 90 minuta dočekali kao šestoplasirani, odnosno, na čazmanski travnjak su stigli sa statusom nedvojbenog favorita i sa željom to opravdati punim plijenom. Dakle, bilo je jasno samo jedno – da okupljeni navijači mogu očekivati bespoštednu borbu s obje strane.

Treća utakmica ovoga vikenda Bjelovarsko-bilogorskih klubova jest ona grubišnopoljske Bilogore 91 koja je prije nje gajila nade u to da može sustići prvoplasirane Pitomačane. Izabranici igrača/trenera  – Željka Ostrmana su taj svoj lov nastavili protiv molvarske Mladosti i ništa osim nova tri boda nije dolazilo u obzir. Stoga su Bilogorci od samoga starta na svojoj zelenoj površini krenuli agresivno, nadasve odlučno, a ovaj dio priče ćemo okončati predavačkim Dinamom koji je sa svog igrališta „Brana“ pognute glave želio ispratiti i NK Slatina. Zapravo, majstori trenera Nikole Papca su još jednom ovoga proljeća željeli potvrditi svoju fenomenalnu formu.

NK SUHOPOLJE – NK GARIĆ GAREŠNICA 0:6

NK ČAZMA – NK FERDINANDOVAC 1:3

NK BILOGORA 91 GRUBIŠNO POLJE – NK MLADOST MOLVE 2:3

NK DINAMO PREDAVAC – NK SLATINA 2:1

Nakon svih uzbuđenja, NK Garić Garešnica je očekivano slavio u Suhopolju rezultatom 0:6 time ostvarivši svoj cilj pa će u posljednjoj ovosezonskoj utakmici igrati još opuštenije. Nadalje, nogometaši Ferdinandovca su iz Čazme otišli s punim plijenom jer su slavili s 1:3, a to znači da je čazmanska kriza nastavljena te da trener Nevio Birt ispred sebe ima novi turbulentan tjedan. Molvarci su iz Grubišnog Polja odnijeli sve bodove što njima nedvojbeno znači kao njih šest, dok su se ovime Ostrmanove snage i matematički oprostile od željenog naslova. Naime, u Grubišnom Polju je priča završena rezultatom 2:3, dok su Pitomačani trijumfirali nad NK Voćin s 1:3. Predavčani su Slatinčane nadvisili ishodom 2:1 potvrdivši tako svoju fenomenalnu formu.

Također, sve ovo znači da su naši županijski četvrtoligaši ostvarili samo dva trijumfa. Niti jedna utakmica nije završena podjelom bodova, dok su pretrpljena također dva gubitka. Stoga, sveukupno je osvojeno šest bodova, a obzirom na ostale završetke dvoboja najbolji klub ovog podneblja nakon 25. kola je i dalje onaj Bilogore 91 iz Grubišnog Polja. On i dalje obitava na visokom drugom mjestu sa 62 boda na svom kontu uz razliku pogodaka od 67:24 (+43). Zapravo, ovakav rasplet znači da će tu i ostati, odnosno da su Pitomačani kolo prije kraja osvojili naslov prvaka. Nogometaši iz Predavca su četvrtoplasirani s brojkom 46 u rubrici bodovi, i to uz razliku pogodaka 48:36 što je +12. Garešnički Garić je deveti s okruglih 30 bodova na svom kontu što je ostvareno uz 56:50 gol razliku, dok se Čazmanci nalaze na 10. mjestu s 26 osvojenih bodova. Razlika pogodaka im je izrazito negativna (30:54).   

Shodno svemu izrečenome, već sada jedva čekamo buduća, konačna ovosezonska uzbuđenja u Četvrtoj hrvatskoj nogometnoj ligi Bjelovar-Koprivnica-Virovitica. Kakva će ona biti provjerit ćemo u vikendu koji je pred nama, a sada pogledajte trenutno stanje ukupnog poretka ovog nogometnog društva.