14.3 C
Bjelovar
Nedjelja, 1 listopada, 2023
spot_img

Bjelovarski plesni klub “H-8” super uspješan i u Zagrebu

Nove vijesti

U zagrebačkoj dvorani II Doma sportova je od petka do nedjelje, 26.-28. svibnja održan „Zagreb Dance Grand Prix“. Riječ je o velikom međunarodnom, svjetskom plesnom natjecanju kojeg je organizirao domicilni klub, a natjecatelji su se okupili iz čak 30 zemalja svijeta. Samo neke od njih su: Australija, Austrija, Bugarska, Cipar, Grčka, Latvija, Singapur, Španjolska te naravno, Hrvatska. Sudilo je 17 sudaca što također govori o važnosti ovog događaja s tim što je svoje mjesto na njemu našao i bjelovarski ŠPK „H-8“.

Njegovi članovi su svoje plesne sposobnosti prezentirali u svojim uobičajenim kategorijama, odnosno različitim razinama plesa. Tako su se na bodovnom turniru međunarodnog karaktera natjecali: Hana Birač, Leon Grgić, Tia Ivana Palata, Ria Romek, Marta Novaković, Sara Haistor, Lana Ivanika, Glorija Berec i Jelena Ivanika. Za ovaj dio priče je važno naglasiti kako su plesni par činili Grgić te Palata, a kažimo i to da je isti par participirao i na HSPS Cupu.

Nadalje, do zlatne medalje u pripadajućim kategorijama, odnosno standardnim plesovima su došle: Birač, Romek i Berec. Također, Berec je bila uspješna i u latinsko-američkom stilu osvojivši broncu. Blizu pobjedničkog postolja je bila i Haistor. Naime, ona je zauzela visoko četvrto mjesto od ukupno 16 plesačica natječući se u standardnim plesovima. Konkurencija WDSF-a, što je konkurencija svjetske plesne federacije donijela je nastupe: Mateje Prskalo, Ramone Pečar, Ameli Koščak Vukobrat, Jane Polak te Lane Ivanike.

Sve one su pružile svoj maksimum plešući najbolje moguće, a najuspješnijom se pokazala Pečar koja je doplesala do super respektabilne šeste pozicije. Bilo je to u standardu, dok je u latinu ušla u polufinale s osvojenim 12. mjestom. Koščak Vukobrat je u svojoj kategoriji u standardu bila 10., odnosno to ostvarenje joj je bilo dostatno za polufinale, a plešući latinsko-američkim stilom je zauzela 23. mjesto. Dakle, sve Bjelovarčanke i Bjelovarčani su i ovoga puta zaslužili velike čestitke.

Zaključno nam je još ostalo reći vam da je iduće nadmetanje državnog karaktera. Riječ je o državnom prvenstvu u kombinaciji 10 plesova čije će poprište biti Osijek. Isto tako, iz bjelovarskog „H-8“ ističu da se sva djeca i mladi mogu uključiti u treninge standardnih, latinsko-američkih, umjetničkih plesova, hip-hopa i jazz dancea uz napomenu kako se podrobnije informacije mogu dobiti na broj mobitela: 092/176-7466. 

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika