Svečanom sjednicom Općinskog vijeća obilježen je Dan Općine Veliki Grđevac i 30. obljetnica od osnutka općine.

Načelnik općine Veliki Grđevac, Tomislav Pavelčić, prisjetio se uspješnih projekata i ulaganja u općinu tijekom proteklih 30 godina postojanja. Istaknuo je da su u tom razdoblju ostvareni značajni rezultati, kao što su osnivanje vlastitog komunalnog poduzeća i vrtića, te brojni drugi projekti. U protekloj godini općina je uspješno aplicirala na mnoge natječaje, a jedan od njih je posebno vrijedan. Naime, odobrena su sredstva u vrijednosti od dva milijuna eura za izgradnju dječjeg vrtića.

Župan Marko Marušić također je sudjelovao na obilježavanju Dana općine Veliki Grđevac. On je istaknuo odličnu suradnju između Općine Veliki Grđevac i Bjelovarsko-bilogorske županije te naglasio važnost razvijenosti općina i gradova u cjelokupnom razvoju županije. Posebno je pohvalio uspješan projekt izgradnje vrtića, ističući da je to važan korak u stvaranju boljih uvjeta za život mladih obitelji, kako bi ostale u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji i Hrvatskoj. Bjelovarsko-bilogorska županija i dalje će nastaviti zajedničku suradnju s općinom Veliki Grđevac. Prije svega tu je KC Mato Lovrak odnosno ŠRC Kukavica  koji je godinama bio zanemaren, te je izrazio zadovoljstvo što su stvari napokon pokrenute i što se uskoro očekuje raspisivanje natječaja za izradu projektno-tehničke dokumentacije.

Nakon prigodnih obraćanja, dodijeljena su općinska priznanja i zahvalnice zaslužnim pojedincima i institucijama. Željku Kranjčecu, vlasniku obrta “Pogrebna oprema”, uručena je Povelja za doprinos u razvoju poduzetništva i obrta Općine Veliki Grđevac. Priznanje za razvoj poljoprivredne djelatnosti dobilo je OPG Krunoslav Bažulj. Plaketom za dugogodišnji službenički doprinos razvoju Općine Veliki Grđevac nagrađeni su Robert Vuković i Dragutin Trošćan. Sve udruge, klubovi i društva s područja Općine Veliki Grđevac dobili su zahvalnicu za doprinos u razvoju društvenih i kulturno-sportskih djelatnosti.

Prije same svečane sjednice, održana je Sveta misa, a u spomen na poginule i preminule branitelje položeni su vijenci i upaljene svijeće kod spomenika u velikogrđevačkom parku.