Jaskanac Ivan Puškarić je strastveni zaljubljenik u biciklizam čemu u prilog ide činjenica da svakodnevno upražnjava ovu aktivnost tjedno vozeći 250 do 300 kilometara, a tu svoju aktivnost je odlučio spojiti s humanitarnim radom. To zapravo znači da svojim vožnjama, odnosno projektom „Pedal with heart“, kojeg je pokrenuo prije nekoliko godina pomaže zagrebačkoj udruzi „Krijesnica“ i judo klubu „Fuji“ iz Velike Gorice. Važno je naglasiti kako su članovi velikogoričkog kluba djeca s invaliditetom s tim što Puškarić, svakim svojim prijeđenim kilometrom u vidu novčane donacije doprinese navedenim kolektivima.

Isto tako, treba kazati i to da su u cijelu ovu hvale vrijednu priču uključena i SOS dječja sela: Hrvatska, Lekenik te Vladimirovci. Za njih su prošle godine skupljena sredstava dovoljna za 18 bicikala pa su tamošnji žitelji imali razloga za radost. Naravno, Puškarić uz sebe ima i mnoštvo prijatelja koji podržavaju ovaj projekt. To nas dovodi do toga da je ovaj humanitarac na jednom od svojih pothvata upoznao Bjelovarčane Davora Popijača i Dražena Pajtaka, dok im se priključio i Saša Nejašmić. Bilo je to prilikom vožnje 3100 kilometara čime je obuhvaćena cijela Hrvatska i Popijač, Pajtak te Nejašmić su mu tada pravili društvo nekih stotinjak kilometara.

Prijateljstvo je zaživjelo, živi i dalje, a Puškarić je danas, subota – 27. svibnja s navedenim trojcem, s bjelovarskog Paviljona, ujutro u 9 sati krenuo u novi pothvat. Naime, ovi mušketiri, kojima očigledno ništa ne predstavlja poteškoće su si za zadatak zadali odvoziti rutu dugačku 190 kilometara što uključuje i 1200 metara visinske razlike. Tu rutu, obzirom da su na nju krenuli iz Bjelovara možemo nazvati „Bjelovarsko srce“.

Riječ je o pripremi za humanitarnu akciju koja će se voziti iduće nedjelje – 4. lipnja u Jastrebarskom s tim što će ponovo biti održana za SOS dječje selo Hrvatska. Njena dužina je 42 kilometra uz naglasak kako rok za prijave na internetskoj stranici Stotinka.hr ističe sutra – nedjelja, 28. svibnja u ponoć. Dakle, svi zainteresirani se mogu prijaviti jer dobne granice nema te sada, kao zaključak možemo još samo četvorici veličanstvenih poželjeti sreću, kako u ovom pothvatu, tako i svim budućima.