U organizaciji Općine Rovišće održana je završna konferencija programa Zaželi “DA – ŽELIM POSAO”, čiji je cilj bio zaposliti žene i pružiti podršku krajnjim korisnicima u ruralnoj sredini. Kroz ovaj projekt, 15 žena je dobilo posao i brinulo se o više od 90 korisnika, što je rezultiralo poboljšanjem njihove kvalitete života. Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. godine, te je ukupno vrijedan 741.600,00 kuna.

Partneri u provedbi projekta bili su Centar za socijalnu skrb Bjelovar i Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Bjelovar.

Načelnik Općine Rovišće, Slavko Prišćan, istaknuo je zadovoljstvo povlačenjem sredstava iz europskih fondova, što je i cilj općine. Ovaj projekt je ocijenio kao jedan od najvažnijih, posebno zbog njegove usredotočenosti na ljude i izravnu komunikaciju te pomoć starijim i nemoćnim osobama. Naglasio je da je ovo već četvrti sličan projekt na području općine te da su zahvaljujući njima uspjeli značajno pomoći ljudima i zaposliti žene koje su se teže mogle zaposliti. Projekt je obuhvatio žene starije od 50 godina koje nisu bile zaposlene, ali i mlađe žene koje su se educirale putem projekta i stekle nova znanja koja im mogu pomoći u budućim zapošljavanjima.

Prišćan je također spomenuo probleme s kojima se sve češće suočavaju starije osobe. Izrazio je nezadovoljstvo činjenicom da neki ljudi napuštaju svoje roditelje i odlaze raditi u inozemstvo, ostavljajući ih bez potrebne brige. Naglasio je da roditelji imaju dužnost brinuti se o djeci od njihova rođenja, ali isto tako djeca imaju obvezu brinuti se o svojim roditeljima.

Općina Rovišće stoji na raspolaganju i pomaže koliko god je u njihovoj moći u takvim situacijama, rekao je Prišćan.

Na kraju, načelnik Prišćan je izrazio nadu da će općina uskoro imati priliku prijaviti se na novi natječaj i nastaviti s provedbom sličnih projekata koji pružaju podršku svojim građanima.