-2.9 C
Bjelovar
Nedjelja, 3 prosinca, 2023
spot_img

Evo tko su ovogodišnji dobitnici javnih priznanja Grada Čazme

Nove vijesti

Gradsko vijeće Grada Čazme održalo je raspravu o dodjeli javnih priznanja za ovu godinu, koja će biti uručena pojedincima i udrugama na svečanoj sjednici povodom Dana grada.

Nagrada za životno djelo bit će dodijeljena uglednom znanstveniku, dr. sc. Vladimiru Peteru Gossu.

Dr. sc. Vladimir Peter Goss, rođen 1942. godine, stanuje u Zagrebu, professor emeritus Sveučilišta u Rijeci, Odsjek za povijest umjetnosti.

Za Čazmu se prvi puta znanstveno zainteresirao još davnih 60-ih godina prošlog stoljeća, no kako ga su školovanje i životni put odveli u daleke Sjedinjene Američke Države, prošlo je još 40-ak godina do konkretnijeg znanstvenog istraživanja značaja srednjovjekovne Čazme, ponajviše crkve sv. Marije Magdalene u širim europskim okvirima te predstavljanjima rezultata istraživanja kroz broj na znanstvena usmena izlaganja te publikacije (članci, knjige), u zemlji i inozemstvu. Čazma je time postala prepoznatljiva u znanstvenim i stručnim krugovima Hrvatske i Europe. Prof. Goss autor je i nekolicine popularnih članaka o povijesnom i umjetničkom značaju Čazme u hrvatskom dnevnom tisku. Uz njegovo stručno i znanstveno djelovanje svakako valja istaknuti i njegovu svesrdnu financijsku, stručnu, ali i moralnu podršku u provođenju značajnih projekata i programa kulturne djelatnosti na području Čazme. Svojim dugogodišnjim djelovanjem i postupcima znatno je pridonio promicanju, značaju i ugledu Grada Čazme.

Osim nagrade za životno djelo, Gradsko vijeće Grada Čazme dodijelit će i Godišnje nagrade pojedincima i organizacijama koje su se iznimnim radom istaknule i dale značajan doprinos lokalnoj zajednici. Među dobitnicima ovogodišnjih godišnjih nagrada su Anita Mikulandra, Tvrtka Oniks d.o.o., Vesna Bacalja, Cvjećarski obrt “Runolist” vlasnice Danijele Lepčević, te Izvidnički vod 2. bojne 105. pješačke brigade HV-a.

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika