Exif_JPEG_420

Dobrovoljno Vatrogasno Društvo Farkaševac ostvarilo je značajan uspjeh na nedavnom natječaju Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske putem Fonda solidarnosti Europske unije (FSEU).

Kroz operaciju pod nazivom “Financiranje službi spašavanja radi pokrivanja potreba pogođenog stanovništva”, DVD Farkaševac je sudjelovalo u aktivnosti “Nabava oštećene opreme” s ciljem zamjene opreme koja je pretrpjela štetu ili je uništena. DVD Farkaševac je dobio značajnih 26.947,38 € (203.035,03 Kn) bespovratnih financijskih sredstava!

Ova vrijedna donacija omogućit će DVD Farkaševac da unaprijedi svoju opremu koja će biti od neprocjenjive koristi za vatrogasce tijekom njihovih aktivnosti i intervencija usmjerenih na spašavanje ljudi i imovine. Ovaj projekt svakako je dokazao da se predanim radom i marljivošću može postići mnogo toga, čak i kada nam se neki ciljevi čine nemogućima.

Ova potpora svakako će pridonijeti boljoj sigurnosti i zaštiti lokalne zajednice koju DVD Farkaševac služi, poručili su iz DVD-a Farkaševac.