Policija iz PU bjelovarsko-bilogorske izvijestila je da je jučer, 23. svibnja, 67-godišnjakinja iz Garešnice prijavila prijevaru u trgovanju kriptovalutama. Žrtva je bila kontaktirana putem Internet oglasa u srpnju prošle godine od strane muške osobe koja se predstavila kao broker na tržištu kriptovaluta.

Prema informacijama dostavljenim iz policije, žena je otvorila račun za trgovanje kriptovalutama na nagovor “brokera” i povjerila mu pristupne podatke računa. Nakon otvaranja računa, oštećena je uplatila oko 5.000 eura i za tu vrijednost kupila kriptovalute. Međutim, sredinom rujna prošle godine, vrijednost kriptovaluta je nestala s njenog računa, što je rezultiralo gubitkom uloženog novca.

Nedavno, tijekom svibnja ove godine, žrtvu su kontaktirali više muškaraca koji su se predstavili kao predstavnici vladine organizacije za financije. Oni su zatražili 100 eura za otvaranje novog računa, na koji bi bila prebačena sredstva koja je žrtva navodno ilegalno zaradila trgujući kriptovalutama. Nakon otvaranja računa, ovi prevaranti su zatražili dodatnih 2.500 eura za prebacivanje zarade. Srećom, žrtva nije uplatila taj iznos.

Iz policije pozivaju građane na oprez prilikom investiranja putem Internet oglasa. U posljednje vrijeme, ponude za trgovanje kriptovalutama često su vrlo privlačne, obećavajući sigurno ulaganje i veliku dobit. Međutim, policija naglašava da je važno tražiti nepristrani financijski savjet i temeljito promisliti prije ulaganja novca. Nažalost, mnogi ljudi postaju žrtve prijevara u ovom području, stoga je oprez ključan kako bi se izbjegle financijske gubitke i nepotrebni stres.