Općina Veliki Grđevac je osigurala financijsku podršku za predškolsku djelatnost u 2023. godini putem Ugovora o dodjeli sredstava potpisanog sa Središnjim uredom za demografiju i mlade. Na temelju tog Ugovora, načelnik općine Tomislav Pavlečić donio je Odluku koja će obradovati roditelje s djecom u vrtiću – oslobađanje od plaćanja usluga vrtića tijekom lipnja ove godine.
– Dječji vrtić u Velikom Grđevcu trenutno pohađa 46 mališana, a Općina je od Središnjeg ureda za demografiju i mlade dobila sredstva u iznosu od 29 tisuća eura. Najveći dio tih sredstava bit će usmjeren na financiranje dijela troškova koje inače roditelji plaćaju za boravak djece u vrtiću. No, za mjesec lipanj svi roditelji čija djeca su smještena u vrtić bit će oslobođeni plaćanja svog dijela troškova, što će im zasigurno olakšati kućni budžet, kazao je Pavlečić.
Načelnik Pavlečić istaknuo je da će preostali novac iz ovih sredstava biti usmjeren za isplate plaća radnicima vrtića, kao i za nabavku potrebne opreme, materijala te za tekuće održavanje samog objekta.
Odluka o oslobađanju roditelja od plaćanja usluga vrtića za lipanj donesena je u suradnji s Upravnim vijećem dječjeg vrtića i ravnateljicom.