U Gradskoj organizaciji SDP-a Čazma u subotu 20. svibnja održani su izbori na kojima je izabrano vodstvo stranke koja je na prošlim lokalnim izborima osvojila tri mandata u Gradskom vijeću Grada Čazme. Za predsjednika je izabran Franjo Milčić,  dok su potpredsjednici Ljubica Pavlović Pražetina i Dražen Pavlović.  U Glavni odbor izabrani su Zlatko Bertek, Antun Blažeković, Kristijan Galović, Zlatko Grošinić, Ivan Kucelj, Tomo Modrić, Nikola Petrlić, Ivan Rakovčan, Branko Vinski te Tatjana Bertek koja će prema najavama preuzeti mjesto tajnice.

– Mi smo morali ići u izbore jer dvije godine smo čekali. Ja sam dvije godine čekao da se netko  mlađi javi, da bude predsjednik. Međutim, nismo mogli nikoga naći. Kontaktirali smo sve naše članove. Svi su se složili da bi  bilo najbolje u ovom prijelaznom periodu da to budem ja, rekao je Franjo Milčić i podsjetio kako je SDP na prošlim lokalnim izborima dobio tri mandata u Gradskom vijeću Grada Čazme, no sada ima samo jedan nakon što su iz stranke istupili Damir Đuran i Ivana Sabljak Murlin.

–  Ja sam sad predsjednik, imam mandat i mogu pregovarati s ovim bivšim našim članovima koji su uzeli mandate, pa možda vratimo koji. Ako vrate mandate imat ćemo tri mandata i klub vijećnika u Gradskom vijeću – kazao je Milčić i napomenuo kako su Đuran i Sabljak Murlin, prema njegovim riječima, obećali da će mandate vratiti.

Iako su brojni SDP-ovci diljem Hrvatske istupili iz stranke i prešli u Socijaldemokrate, Milčić kaže da to u Čazmi nije bilo tako izraženo, tako da SDP još uvijek ima stotinjak članova na gradskom području:

– Imamo 101 člana koji su ostali vjerni izvornom SDP-u. Nismo baš zadovoljni s radom stranke. Morat ćemo to poboljšati i na lokalnoj razini i problem je na županijskoj razini. Sad će se osnivati Županijska organizacija SDP a koja isto ne postoji već dvije godine i  uskoro idemo na izbore na nivou županije da izaberemo županijsko rukovodstvo i da županijska organizacija krene, jer bilo bi šteta da do izbora nemamo stranku konsolidiranu na nivou županije, rekao je Milčić i najavljuje kako će SDP svojim simpatizerima ponuditi novu snagu i novi put jer , kako kaže, država ne ide u dobrom smjeru.