Povodom završetka srednjoškolskog obrazovanja maturanata, Turističko-ugostiteljska i prehrambena škola Bjelovar će u petak organizirati Dan maturanata.

Norijada se održava u suradnji s ostalim bjelovarskim srednjim školama i uz potporu Grada Bjelovara, te će kao i prethodnih godina obuhvatiti cijeli dan uz poznate elemente proslave.

Središnji program i glavna fešta će, u skladu s tradicijom, biti smješteni na Starom rukometnom igralištu poznatom kao Partizanovo igralište.

Grad Bjelovar se aktivno uključio u organizaciju Norijade kako bi pružio podršku bjelovarskim srednjoškolcima.

“Našem gradu je izuzetno stalo do naših srednjoškolaca, stoga smo odlučili aktivno sudjelovati u organizaciji ovog događaja”, izjavio je zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić. “Kao i svake godine, Grad je osigurao prostor Starog rukometnog igrališta na Trgu Hrvatskog sokola, te će se također pobrinuti za čišćenje grada nakon Norijade. U proračunu smo za taj dan planirali izdvojiti gotovo dvije tisuće eura, uključujući i osiguranje zaštitarske službe”, dodao je.

Brajdić je također naglasio važnost ovog dana za maturante, ističući da je to prigoda za veliko slavlje. Međutim, zamjenik gradonačelnika je uputio i apel mladima da ne pretjeruju te da se zabave na odgovoran način.