Ovaj je vikend – subota 20. i nedjelja – 21. svibnja donio 11. kolo proljetnog dijela sezone Četvrte hrvatske nogometne lige Bjelovar-Koprivnica-Virovitica što je sveukupno 24. Predstavnici ovog podneblja su tom prilikom tražili pozitivne rezultate kako bi, nakon prošlotjednih šest osvojenih bodova iz tri odigrane utakmice na svoj konto uknjižili još veću brojku, odnosno kako bi nastavili uveseljavati sebe i svoje navijače još boljim pozicijama ukupnog poretka.

Tako je momčad garešničkog Garića, poslije jedne prave golijade u meču protiv Čazmanaca na gostovanju i visoke pobjede krajnjim ishodom 1:4, čime je došla do vrlo važnih bodova u bitci za ostanak u ovom nogometnom društvu sada, na domaćem travnjaku odmjerila snage sa slatinskim četvrtoligašem tražeći novo pozitivno okončanje, odnosno potvrdu ta tri boda osvojena u županijskom derbiju. Također, važno je naglasiti kako su se ovi sastavi na ljestvici prije susreta nalazili jedan pored drugoga pa je to bila još jedna dodatna draž svemu ovome i očekivalo se da će okupljeni navijači imati priliku gledati bespoštednu borbu za svaki centimetar travnjaka. Već spomenuti NK Čazma se za svoje slabašno izdanje iz prošle prvenstvene runde imao namjeru iskupiti u Suhopolju gdje ga je dočekao istoimeni, nekada moćni domaćin. Ključna riječ u svemu ovome je „nekada“ jer su suhopoljski nogometaši u ovih 90 minuta ušli kao posljednje plasirani – 14. sa samo pet bodova.

Dakle, izabranici trenera Nevija Birta su nosili status nedvojbenog favorita te se svaki drugi rasplet osim njihova sigurnog slavlja mogao smatrati prvoklasnim iznenađenjem. Derbi je odigran između Ferdinandovčana i grubišnopoljske Bilogore 91, a Bilogorci su na ovaj meč, koji se može okarakterizirati kao teško gostovanje stigli samo s jednom mišlju – ponovo trijumfirati kako bi nastavili lov za momčadi Pitomače. Dakako, domaćini su imali druge planove što znači da su željeli pokoji bod, a možda i sva tri ostaviti na svom terenu. Bilo kako bilo, sigurno je bilo samo da su ovdje moguća sva tri znaka. Ništa manje zanimljivo nije bilo niti u Imbriovcu gdje su se sastali igrači tamošnjeg Borca i gostujući Dinamo Predavac. Radi se o dvije momčadi koje se nalaze u sigurnom dijelu ljestvice, koje igraju dopadljiv nogomet, a dokaz toga je što su i Imbriovčani i Predavčani gotovo nepobjedivi ovog proljeća. Stoga, i ovdje je publika očekivala uživanje u pravoj poslastici koju je jako teško bilo prognozirati.

NK GARIĆ GAREŠNICA – NK SLATINA 9:0

NK SUHOPOLJE – NK ČAZMA 0:0

NK FERDINANDOVAC – NK BILOGORA 91 GRUBIŠNO POLJE 0:2

NK BORAC IMBRIOVEC – NK DINAMO PREDAVAC 0:2

Nakon svih uzbuđenja, Garićevci su nadvisili Slatinčane, i to s pomalo nevjerojatnih 9:0. Svakako, riječ je o ishodu kojem se nitko nije nadao, čak niti oni najvjerniji simpatizeri garešničkog kluba. Tako će sada majstori trenera Dragana Vaclaveka biti u mogućnosti igrati još rasterećenije do kraja prvenstva.  Nadalje, Suhopoljčani i Čazmanci su miroljubivim ishodom 0:0 podijelili bodove, a takvom raspletu se gosti, to je sasvim jasno nisu nadali protiv fenjeraša. Derbi u Ferdinandovcu je okončan bilogorskom pobjedom 0:2 pa se tako klub iz Grubišnog Polja još uvijek ima čemu nadati. NK Dinamo Predavac je odnio bodove iz Imbriovca pobijedivši s 0:2. Time možemo govoriti kako je išao grubišnopoljskim stopama pa je tako ponovo dokazano da trener Nikola Papac sa svojim majstorima ovoga proljeća radi odličan posao.  

Također, sve ovo znači da su naši županijski četvrtoligaši ostvarili tri trijumfa. Samo jedna utakmica je završena podjelom bodova, dok nije pretrpljen niti jedan gubitak. Zaista, to je jedan raritet, no to je za svaku pohvalu. Stoga, sveukupno je osvojeno okruglih 10 bodova, a obzirom na ostale završetke dvoboja najbolji klub ovog podneblja nakon 24. kola je i dalje onaj iz Grubišnog Polja. On i dalje obitava na visokom drugom mjestu sa 62 boda na svom kontu i uz razliku pogodaka od 65:21 što je respektabilnih +44. Nogometaši iz Predavca su četvrtoplasirani s brojkom 43 u rubrici bodovi, a do tog učinka su stigli gol razlikom 46:35. Slijedi NK Garić Garešnica koji je sada deveti s 27 osvojenih bodova (50:50) gol razlika, dok su Čazmanci najslabiji Bjelovarsko-bilogorski sastav. 10. su s 26 bodova, odnosno negativom u rubrici razlika pogodaka. Imaju -22 (29:51).

Shodno svemu izrečenome, već sada jedva čekamo buduća uzbuđenja u Četvrtoj hrvatskoj nogometnoj ligi Bjelovar-Koprivnica-Virovitica u nadi dodatnog poboljšanja rezultata, odnosno novog podizanja u ukupnom poretku naših predstavnika. Zaključno, pogledajte trenutno stanje ljestvice ovog nogometnog društva.