Rukometni savez Bjelovarsko-bilogorske županije je i ove godine izabrao najbolje rukometašice, rukometaše te rukometne djelatnike za sezonu 2022./2023. Ova mala svečanost je održana u poluvremenu utakmice između ŽRK Bjelovar i momčadi Splita 2010., a nagrade su najzaslužnijima dodijelili Željko Maletić – predsjednik županijskog rukometnog saveza te član Izvršnog rukometnog Odbora Republike Hrvatske i predsjednik Zbora rukometnih sudaca – Dean Plentaj.

Priznanje za najbolju seniorku je otišlo u ruke Luciji Ivandi iz ŽRK Bjelovar, dok je najboljim seniorom proglašen Petar Lulić iz bjelovarskog muškog rukometnog kluba. Kada govorimo o ženskim mlađim dobnim skupinama treba kazati kako je u konkurenciji U10 najbolja Elena Lauš iz RŠD-a Bjelovar, a da vitrine bjelovarske rukometne škole djevojčica budu još bogatije pobrinula se Franka Gerić. Ona je pokorila konkurenciju U12. Rafaeli Jelić Balti iz ŽRK Bjelovar je pripalo priznanje među djevojčicama do 14 godina starosti, dok je Petra Tasić, također članica Bjelovara bila neprikosnovena za ostatak najstarije konkurencije – one do 16 godina starosti.

Kod rukometaša je proglašenje krenulo kategorijom U11 gdje je kipića kući ponio Karlo Weiser iz RK Daruvar, a ostali su pripali članovima RK Bjelovar. Tako je Bartol Kudumija najbolji među dječacima do 13 godina starosti, Borna Nadilo je pokorio kategoriju U15, dok je Gabrijel Šukman dobio pljesak publike kada je službeni spiker prozvao najboljeg u kategoriji U17.

Ovome dodajmo da je najboljim trenerom proglašen Dario Obran – strateg ŽRK Bjelovar, a najbolji sudački par Bjelovarsko-bilogorske županije u prošloj sezoni je Bruno Peić/Dario Bedeković. Svim nagrađenima upućujemo velike čestitke uz želju da nastave svoj predan rad, odnosno da i dalje u najboljem mogućem svjetlu predstavljaju sebe, svoj klub, grad i županiju.