Odjel za oftalmologiju Opće bolnice “Dr. Anđelko Višić” Bjelovar postao je bogatiji za vrijedan ultrazvučni aparat namijenjen operaciji katarakte ili mrene. Ova moderna medicinska oprema predstavlja značajan korak naprijed u pružanju visokokvalitetnih usluga pacijentima.

Novi ultrazvučni aparat predstavlja važan dodatak opremljenosti odjela, posebice kada je riječ o operaciji katarakte koja se svakodnevno izvodi. S obzirom na veliki broj pacijenata koji prolaze kroz ovaj zahvat, nabavka moderne opreme postaje iznimno važna.

“Ovaj uređaj smo platili s PDV-om u iznosu od 94 tisuće eura. On je izuzetno bitan jer naš stari uređaj, koji još uvijek radi do kraja godine, više nema rezervne dijelove i ne može se popraviti. Bez ovog novog uređaja, ne bismo imali s čime raditi”, izjavila je ravnateljica bolnice Grbaš Bratković. Dodala je i da je odjel oftalmologije jedan od najuspješnijih odjela u bolnici s financijskog aspekta, te da je prošle godine ostvario prihod od milijun i 550 tisuća eura, od čega je gotovo milijun bio čisti prihod. “Ovo je zaista odlično funkcionirajući odjel s izvrsnim timom stručnjaka. Sretna sam što imamo voditelja koji je sve dobro organizirao. Oftalmologija je zaista svijetla točka naše bolnice”, dodala je ravnateljica.

Prema riječima Grbaš Bratković, novi uređaj će se isplatiti za samo dva mjeseca, s obzirom na to da je odjel već obavio 437 operacija u prvih četiri mjeseca ove godine, a očekuje se da će do kraja godine broj premašiti 1200. “Kada se uređaj isplati za dva mjeseca, ostvarit ćemo čisti profit. Stoga je važno da ulaganja donose novu dobit”, istaknula je.

Nabavka novog ultrazvučnog aparata donosi poboljšanje kako za medicinsko osoblje tako i za pacijente. Osim lokalnih stanovnika, pacijenti iz drugih županija s dužim listama čekanja također dolaze na operacije u bjelovarsku bolnicu, čime se dodatno potvrđuje kvaliteta rada ovog odjela.

“Ovo je definitivno korak naprijed u kvaliteti naših usluga, posebno za operaciju mrene, za koju sada posjedujemo potrebnu opremu. To je zahvat koji svakodnevno obavljamo i koji se odnosi na velik broj pacijenata. Stoga nam je ovaj uređaj bio iznimno nužan i drago nam je što smo dobili jedan od najmodernijih uređaja koji danas postoje u Hrvatskoj”, izjavio je Davor Malčić, voditelj Odjela oftalmologije.

Marko Marušić, bjelovarsko-bilogorski župan, također je podržao nabavku novog uređaja i naglasio važnost ulaganja kako u ljude, tako i u opremu. “Izuzetno mi je drago što danas mogu biti ovdje s obzirom na vrijednost novog uređaja, koji prelazi 94 tisuće eura. Naša decentralizirana sredstva za zdravstvo su oslobođena i možemo ih koristiti na namjenski način. Nakon uređaja za mjerenje gustoće kostiju i CT-a, danas je tu i uređaj za operaciju mrene. Nastavljamo raditi na stvaranju boljih uvjeta rada i podizanju kvalitete zdravstvene skrbi, a to je nešto što ćemo i dalje nastaviti činiti”, izjavio je Marušić.