FINALE PRVE HRVATSKE KADETSKE JEDINSTVENE MALONOGOMETNE LIGE ZA SEZONU 2022./2023.:

MNK BJELOVAR – MNK OLMISSUM OMIŠ 4:3

BJELOVAR: I. Cjetojević, Pokopac, M. Marušić, Posavec, Pačko, Vinković, Jaković, Ahac, Maričić, Pešić, N. Matić, Čipčić, Gavranović, Biščan, TRENER: Željko Ostrman

OLMISSUM: Akrap, Ančić, Martinović, Barić, Đolo, Krcanović, Pavlović, Brzović, Rogošić, Kovačić, Šarac, Sovulj, Pivčević, TRENER: Vicenzio Krstulović Opara

STRIJELCI: 1:0 Pešić (5. minuta), 2:0 Marušić (9. minuta), 3:0 Pokopac (11. minuta), 3:1 Barić (12. minuta), 3:2 Barić (17. minuta), 4:2 Pešić (18. minuta), 4:3 Barić (20. minuta).

Sada je san postao stvarnost. Naime, kadeti MNK Bjelovar su slavili u finalu premijernog izdanja Prve hrvatske kadetske Jedinstvene malonogometne lige protiv vršnjaka omiškog Olmissuma konačnim rezultatom 4:3 u dvorani „Sutinska Vrela“ u Podsusedu tako ispisavši klupsku povijest te postavši prvacima Hrvatske. Zasigurno, ovo je najveći uspjeh bjelovarskog malog nogometa i sigurni smo kako je ovo samo početak jedne fantastične bjelovarske generacije. Preciznije, ovo je dokaz kako nema bojazni za budućnost ovdašnjeg malog nogometa i kako trener Željko Ostrman, zajedno sa svojim suradnicima te ovim momcima radi odličan posao.

Kada govorimo o samim zbivanjima na parketu u velikom finalu treba kazati da je ovo bila sjajna malonogometna predstava kapetana Nikole Matića te njegovih suigrača u kojoj su oni imali više od igre pritom kreiravši mnoštvo izglednih situacija za poentiranje pa su i više nego zasluženo slavili. Također, obzirom na sve viđeno u ovih 30 minuta malog nogometa, nećemo pretjerati kada kažemo da je ova minimalna pobjeda trebala biti kud i kamo izraženija, a isto tako, sve navedeno zapravo znači da se bjelovarska malonogometna mladost nije niti malo preplašila. Dosljedno je slijedila savjete svog stratega, ali i mnogobrojnih navijača koji su iz Bjelovara „potegnuli“ u nastojanju što gromoglasnije bodriti svoje ljubimce. Pojedinci su u tom bodrenju promukli, no itekako se isplatilo.

Meč je otvoren vodstvom MNK Bjelovar od 3:0 s tim što su ga mladići u bijelim dresovima održavali sve do početka drugog poluvremena. Tada Omišani stižu na 3:2 tako unijevši neizvjesnost. Međutim, Bjelovarčani su čvrsto odlučili dobiti ovu bespoštednu bitku, a to su naposljetku i učinili. Othrvali su se svim napadačkim akcijama zelenih iz Omiša pa je ogromna fešta mogla započeti. Stoga, sada možemo samo čestitati svim djelatnicima kluba, a kao zaključak ovog osvrta pročitajte što nam je izuzetno ponosan na svoje majstore poslije svih ovih uzbuđenja kazao Ostrman.

–Mislim da još uvijek nismo svjesni što smo napravili i stvarno ne znam što bih rekao. Čestitam svim momcima, a isto tako i svima u klubu. Ovo je san. Prije devet mjeseci kada smo krenuli te kada se sjetim gdje smo trenirali i kroz što smo sve prošli, mogu jedino još jednom svima čestitati. Današnja atmosfera bila je nezaboravna te je ovo zasigurno događaj koji ostaje u našem sjećanju do kraja života. Hvala svim navijačima koji su došli u Podsused. Bilo ih je pedesetak, ali su bili vrlo glasni. Bodrili su nas tijekom cijelog dvoboja, a kada smo mrvicu posustali, odnosno pali sa snagom, upravo oni su nam dali taj dodatan impuls i mišljenja sam da smo na kraju sasvim zasluženo pobijedili – emotivno nam se obratio strateg bjelovarskih malonogometnih heroja.