Kadeti MNK Bjelovar su cijeli svoj grad najprije iznenadili ulaskom u Prvu hrvatsku kadetsku Jedinstvenu malonogometnu ligu i rijetko tko je vjerovao u njih kada su u tu priču krenuli sa starog bjelovarskog „Partizanovog“ igrališta. Tamo su trenirali po kiši, na igralištu koje je bilo prekriveno lišćem te se zbog toga njegove linije gotovo nisu niti vidjele. Unatoč tome, borbi da dobiju adekvatnu dvoranu, pa i razuman termin za treninge oni su se, predvođeni trenerom Željkom Ostrmanom trudili, a naposljetku se taj ogroman trud itekako isplatio.

Mladi Bjelovarčani su pokorili konkurenciju te su u regularnih devet ligaških kola poraženi samo jednom, i to u posljednjem dvoboju na svom parketu od vršnjaka omiškog Olmissuma kada se već znalo da će na završni turnir ići s prvog mjesta, odnosno s 22 boda na svom kontu. Taj susret je odigran 6. svibnja, a sada je konačno stigao i taj dugo očekivani završni turnir. Njegovo poprište je dvorana „Sutinska Vrela“ ove subote – 20. i nedjelje – 21. svibnja.

Važna napomena je da se uz Ostrmanove majstore na ovom spektaklu nalaze Vrgorčani, zagrebačka Uspinjača-Gimka i već navedeni Omišani. Također, bjelovarska malonogometna budućnost će u polufinalu igrati protiv Zagrepčana, i to u subotu od 16:30 sati. Dakle, svi vi kojima je mali nogomet drag, odnosno koji volite uživati u haklu kadeta MNK Bjelovar „potegnite“ u obližnju metropolu u nastojanju podržati ih. Ovi mladići to zaslužuju te smo sigurni da neće biti samo prolaznici.