Iako realno više nemaju mogućnost biti među prva tri sastava koja će imati prigodu igrati viši rang natjecanja iduće sezone, odnosno to pokušati izboriti kroz kvalifikacije, nogometaši Mladosti iz Ždralova žele slavodobitno završiti tri preostala ovosezonska kola Super Sport Druge hrvatske nogometne lige što je zapravo treći razred hrvatskog nogometa. Majstorima trenera Antonia Cvančića prvo od ta tri preostala kola donosi gostovanje u Osijeku gdje će ih dočekati tamošnja druga momčad. Igrat će se nadolazeće subote – 20. svibnja od 17:30 sati, a poprište će biti svim ljubiteljima nogometa u Hrvatskoj jako dobro poznati stadion „Gradski Vrt“.

Bit će ovo drugi ovosezonski dvoboj mladih Osječana i Mladostaša iz okolice Bjelovara uz napomenu kako je Bjelovarsko-bilogorski predstavnik na svom igralištu „Brdo“ u 13. prvenstvenoj rundi uvjerljivo slavio. Bilo je glatkih 3:0, a obzirom na trenutno stanje ljestvice, „Redsi“ iz Ždralova i u ovih 90 minuta ulaze sa statusom nedvojbenog favorita. Navod je to kojeg pišemo svjesno te s velikom sigurnošću jer su Cvančićeve snage četvrtoplasirane s 44 osvojena boda, dok je NK Osijek II pretposljednji – 15. sa svega 25 bodova na svom kontu. No, isto tako, ovdje je riječ o jednoj od posljednjih utakmica ove slavonske družine, a iz razloga što ona u sezoni koja predstoji, uslijed odluke HNS-a više neće imati pravo nastupa.

Sve navedeno kazuje nam kako mladi Slavonci nemaju što izgubiti, kako će pružiti svoj maksimum, možda i više od toga te kako će gostujući kapetan Mateo Jakšić i njegovi suigrači cijelu ovu priču, unatoč favoriziranju morati shvatiti ozbiljno ukoliko žele stići do nova tri boda. Nadamo se da će to biti slučaj te da će gosti na putu kući pjevati pobjedničke pjesme. Naravno, želite li iz prve ruke provjeriti razvoj situacije zaputite se u ravnu Slavoniju i pružite im podršku kako bi se još jednom dokazalo da ste vatreni navijač NK Mladost Ždralovi. Ako ipak nemate mogućnost odlaska u Osijek Cvančiću, Jakšiću i ostatku ovog veselog društva šaljite pozitivnu energiju putem klupske internetske stranice na kojoj će biti moguće pratiti kretanje rezultata.