3.7 C
Bjelovar
Srijeda, 29 studenoga, 2023
spot_img

Zamjenica župana Jungić čestitala Korini Novak na izboru za predsjednicu Parlamenta mladih AEHT-a

Nove vijesti

Parlament mladih Europske asocijacije hotelijersko-turističkih škola (AEHT) nedavno je dobio prvu predsjednicu i to Korinu Novak, maturanticu Turističko-ugostiteljske i prehrambene škole Bjelovar. U povodu tog iznimnog uspjeha Korinu, njezinu mentoricu Vedranu Viljevac Barić i ravnatelja TUPŠ-a Dalibora Vukalovića primila je zamjenica župana Marija Jungić.

– Za mene je to bila potvrda vršnjaka da me prepoznaju kao nekog tko je dovoljno sposoban da ih predstavlja u jednoj tako važnoj organizaciji. Osobno mi je bio najveći uspjeh što su me prepoznali kao dobrog govornika i nekog tko će dobro predstavljati mlade. To je veliki osobni uspjeh i nadam se da i škola to prepoznaje kao svoj uspjeh jer iza toga stoji veliki rad i priprema – istaknula je Korina dodajući kako je u svojoj školi u posljednje četiri godine imala mogućnost sudjelovati u različitim projektima, natjecanjima i događanjima u turizmu što joj je, kaže, u konačnici pružilo priliku da postane predsjednica Parlamenta mladih.

Kao maturantica ima nekoliko opcija i planova za nastavak školovanja, ali odluku još nije donijela.

Da je riječ o vrlo sposobnoj i talentiranoj djevojci koju nije bilo teško pripremati potvrdila je njezina mentorica, školska psihologinja Vedrana Viljevac Barić.

– Ovo je bio šlag na torti Korininog četverogodišnjeg školovanja. Kao psihologinji mi je važniji osobni rast i razvoj djece u tom razdoblju, a mislim da je upravo to što se Korina „bacala“ u sve aktivnosti bila dobra priprema i za taj njezin uspjeh. Mi smo odavno prepoznali Korinine sposobnosti i vještine, a to su prepoznali i mladi Europe. To je velik uspjeh za školu. Lani smo se prvi put pojavili na Parlamentu mladih, a predsjedništvo Europske asocijacije hotelijersko-turističkih škola nam je u nekoliko navrata dalo do znanja da primjećuje aktivnosti naše škole – istaknula je Viljevac Barić.

Čestitajući Korini na uspjehu zamjenica župana Marija Jungić istaknula je kako činjenica da Parlament mladih AEHT-a prvi put ima predsjednicu koja dolazi upravo iz Hrvatske, taj uspjeh čini još i većim.

– Htjela bih pohvaliti Turističko-ugostiteljsku i prehrambenu školu jer njihov dugogodišnji rad, predano djelovanje i sve ono što je pruženo kao nadstandard u školovanju, sve edukacije, iskustva koja su vam omogućile razmjene učenika sigurno su doprinijele i Korininom uspjehu. Slažem se da našu školu prepoznaju kao jedno od najboljih mjesta za obrazovanje u turizmu, ali i ostalim granama kojima se ona bavi – istaknula je Jungić i dodala kako uključivanje mladih u sve sfere života treba biti motiv i onima koji donose odluke da omoguće mladima da se njihov glas čuje i da „na tim načelima zajedno upravljamo, donosimo odluke i stvaramo bolje i kvalitetnije društvo“.

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika