Župan Marko Marušić obišao je odjel stomatologije Doma zdravlja Bjelovarsko-bilogorske županije u sklopu završetka opremanja i sanacije štete nastale nakon potresa u stomatološkim ambulantama. Ukupna vrijednost ove investicije iznosi 98.980,16 eura.

Prostor stomatologije koji nije prošao temeljitu obnovu od svoje izgradnje u osamdesetima godinama prošlog stoljeća sada je obnovljen. Zamijenjene su sve kompletne instalacije, uključujući struju, vodu, vodovod, plin i vodovod za stomatološke stolice.

-Vjerujemo da će ovo novo uređeno stanje potrajati duže vrijeme te da neće biti više problema kakvi su postojali do sada, kazao je v.d. ravnatelja Doma zdravlja Josip Rajković.

Kada je riječ o broju ordinacija i pacijenata koji dolaze, šest je doktora koji su u zakupu i nisu zaposlenici Doma zdravlja, te dvoje doktora koji su zaposlenici Doma zdravlja što rezultira znatnim brojem pacijenata.

Josip Rajković je izjavio da se radi o velikoj fluktuaciji pacijenata, a rad se odvija svakodnevno.

Župan Marušić izrazio je zadovoljstvo završetkom radova u prvoj fazi, čija je ukupna vrijednost skoro sto tisuća eura.

– U proteklim godinama nije bilo ulaganja u stomatološke ordinacije, ali sada se periodično nastoje osigurati bolji radni uvjeti za zaposlenike i poboljšanje kvalitete zdravstvene zaštite. Također, zadovoljstvo je što su radovi prošli bez ikakvih problema. Osim ulaganja u infrastrukturu nabavljeni su i određeni uređaji. Tijekom ove godine bit će izdvojeno 35 tisuća eura za nabavku novih uređaja u stomatološkim ordinacijama, s ciljem podizanja kvalitete zdravstvene zaštite za građane Bjelovarsko-bilogorske županije, istaknuo je Marušić.