Župan Marko Marušić sa suradnicima posjetio je Područnu školu Šandrovac Osnovne škole Veliko Trojstvo u kojoj su završeni radovi energetske obnove i potpune rekonstrukcije školske zgrade u kojoj nastavu  pohađa 25 učenika u 3 razreda. Župan Marušić je prilikom obilaska kazao kako je svaki euro uložen u djecu najbolje uloženi novac i dodao kako je Područna škola Šandrovac bila primjer jednog loše vođenog projekta energetske obnove gdje je škola stara gotovo 140 godina s dotrajalom unutrašnjosti zreloj za potpunu adaptaciju, bila samo upakirana u novu fasadu.

– Mi smo kao Osnivač u suradnji sa školom i s Općinom zajedničkim snagama vidjeli što napraviti jer škola nakon energetske obnove nije bila u upotrebljiva i sigurna za djecu. Županija je izdvojila dodatnih 900 tisuća kuna županijskih novaca, dio je dala i Općina Šandrovac, što preko sredstava, što preko radne snage i sve je rezultiralo jednim zajedničkim projektom na sreću i radost najprije djece i svih zaposlenih, kaza je župan Marušić.

Dario Halauš načelnik Općine Šandrovac zadovoljan je suradnjom sa županijom koja je rezultirala potpunom rekonstrukcijom školske zgrade, što je samo jedna nit u spletu svega onoga što u općini čine da zadrže svoje mlade.

– Nastojimo zadržati naše najmlađe, da ne kažem naše blago, jer bez djece stvarno nema ništa drugo smisla. Financiramo opremu za novorođenčad,  mlade obitelji, kompletan pribor za učenike, dječji vrtić sufinanciramo u jednom veliko iznosu i tu je još niz pripomoći kojima nastojimo zadržati prvenstveno mlade, a onda i njihove buduće potomke u našem kraju, kazao je Halauš.

Područnu školu Šandrovac u prvim razredima pohađala je i sadašnja ravnateljica Osnovne škole Veliko Trojstvo Sanja Vranješević koja je u njoj i počela raditi kao učiteljica, pa je obnovu doživjela posebno emotivno.

– Tijekom te obnove mislim da smo svi jako puno energije potrošili, pogotovo mi u školi. Svaki dan je bila borba da završimo ovu obnovu. Koje su me emocije prožimale? To je teško reći. Na putu ovdje tisuću puta sam ponavljala govor, ali na kraju emocije su prevagnule, ali to je to, mi smo Šandrovčani, rekla je Vranješević.

Osim učenika i učiteljica posjetu župana Marušić Područnoj školi Šandrovac nazočilo je i troje najstarijih nekadašnjih učitelja Elizabeta Balent, Ana Malez i Ivo Pleško.