U nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke već tradicionalno druge subote u svibnju održava se godišnje hodočašće vjernika Bjelovarsko-križevačke biskupije. I ove godine okupio se veliki broj vjernika, a euharistijsko slavlje u zajedništvu s brojnim svećenicima predvodio je biskup mons. Vjekoslav Huzjak.

U svojoj homiliji biskup se dotaknuo važnosti i ljepote zajedništva koja se u tom svetištu uvijek prepoznaje i osjeća te, uz ostalo, naglasio da Majka Marija treba biti primjer i uzor koji ljudi trebaju slijediti. Ona snagom svoje majčinske ljubavi za svakoga od nas, u svakome čovjeku budi nadu i potiče ga da slijedi put njezina sina Isusa Krista koji je put našega spasenja, put koji čovjeka vodi Bogu i koji mu otvara vrata Kraljevstva nebeskog.

Biskup Huzjak se dotaknuo i brojnih izazova koji današnjeg čovjeka prate na tom putu navodeći kako svjedočimo mnogim pojavama i situacijama koje nas sablažnjavaju i kako je potrebna čvrsta vjera i snažno pouzdanje u Boga da se čovjek tome odupre.

Kao i prethodne godine na hodočašću je sudjelovao i župan Marko Marušić sa suprugom.

Izvor:bbz.hr