14.6 C
Bjelovar
Ponedjeljak, 26 veljače, 2024
spot_img

Tesa stigla na svijet! Obitelj Zajček iz Donjeg Miklouša slavi tradicionalnom “perjanom”, a okrenuli su i vola na ražnju

Nove vijesti

Perjana je tradicionalni događaj u sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Nekad se sipalo isključivo perje i radilo se potajno, a danas se rijetko sipa perje, već se za tu priliku koriste razni papirić, aluminijske folije, a ima tu čepova i raznih komada tekstila. Narodni je to običaj pozdravljanja dolaska novorođenčeta na svijet.

Večeras su se u Donjem Mikloušu okupili rodbina, prijatelji, kumovi i susjedi kako bi pozdravili dolazak malene Tese, drugog djeteta Josipe i Dominika Zajček.

Dominik i Josipa su jedan od desetak mladih parova koji žive u ovom prigradskom naselju grada Čazme i kako su nam rekli nikada ovaj život ne  bi mijenjali.

– Ovaj mir i tišinu i prekrasnu prirodu ni za što ne bi mijenjali za život u gradu, kazala je Josipa.

Tesa ima starijeg brata Branimira koji je posebno ponosan na svoju seku, a na pitanje hoće li Branimir dobiti još kojeg bracu ili seku tata Dominik nam je otkrio da će vidjeti i da će biti kako mama Josipa odluči.

Ponosni i presretni su baka Nikolina i djed Dalibor koji su cijeli dan pripremali feštu za sve goste koji su večeras došli kod njih, tako je za Tesin dolazak ispečen i vol na ražnju.

Hoće li i ovu obitelj prijatelji zasipati to će tek vidjeti ali kako nam je tata Dominik rekao: „Neka sipaju nije problem, očistit ćemo!“

Vezane vijesti

spot_img
spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika