SUPER SPORT DRUGA HRVATSKA NOGOMETNA LIGA; 27. KOLO:

NK OPATIJA – NK BJELOVAR 0:5

Nogometaši Bjelovara su na kultnom riječkom stadionu „Kantrida“ protiv NK Opatija ostvarili pomalo nestvaran rezultat. Naime, izabranici trenera Zorana Marčetića su, u jednom od najbolje odigranih ovosezonskih dvoboja slavili sa super uvjerljivih 0:5. Kako i sam krajnji ishod sugerira, bijeli iz Bjelovara su svog ovotjednog suparnika nadigrali u svim segmentima igre, ostavili ga bez imalo prilike učiniti nešto konkretnije prema naprijed te sasvim zasluženo puni plijen nose u svoj grad. Bjelovarčani su od početka do kraja imali jasan plan igre, velikom trkom i požrtvovnošću su zatvorili sve prilaze svojim vratima, dok su na drugoj strani, zahvaljujući svemu navedenome kreirali mnoštvo izglednih prigoda za postizanje pogotka.

U ovih 90 minuta u gostujućim redovima nije bilo neraspoloženih igrača, odnosno, još jednom možemo konstatirati kako bjelovarski nogometni klub od Marčetićeva dolaska pruža zapažene partije koje razveseljavaju njegove simpatizere pritom podsjećajući na prvi dio sezone kojeg je NK Bjelovar okončao na visokom trećem mjestu ukupnog poretka Super Sport Druge hrvatske nogometne lige što je zapravo treći rang nadmetanja. Posebice treba istaknuti trojac Pranjić-Coha-Varga koji je „operirao“ središnjicom travnjaka, a nećemo pretjerati kada kažemo da je upravo Pranjić najbolji pojedinac susreta. Nadalje, za sve ovo je važno istaknuti da opatijski trener Zoran Bogolin nije mogao računati na tamnoputog Ayayija, dok se na zagrijavanju ozlijedio i najbolji ligaški asistent – Tonći Kukoč. Dakle, crni s hrvatskog primorja su u ovaj meč neplanski ušli oslabljeni za svoj najubojitiji dvojac, ali to nikako ne umanjuje ovu bjelovarsku rapsodiju.

Međutim, krenimo redom. Opatijsko-bjelovarska uzbuđenja su započela u petoj minuti kada je Tin Pozderac uzdrmao vratnicu bjelovarskog vratara Gabriela Iličevića. Bilo je to s dvadesetak metara i tada se činilo da će Bjelovarčani teško živjeti. Ipak, nije bilo tako jer su oni nakon toga odgovorili vrlo dobrim udarcem Jovana Motike nakon čega se na lopti našao Fran Kožarić. U svim tim situacijama Andrej Prskalo – opatijski vratar s prvoligaškim iskustvom je bio pribran što znači da ih je uspio obraniti i time barem nakratko sačuvati svoju mrežu. Još jedan dokaz činjenice da se Marčetić i njegovo nogometno društvo u Rijeku nisu došli braniti, odnosno da su došli igrati otvoreno jest 18. minuta. Naime, tada je već spomenuti Pranjić, po oduzetoj lopti Danu Lagundžiji okušao svoj udarac s 18 metara, ali bio je to još jedan lak zadatak za Prskala obzirom da je taj pokušaj išao ravno u njega.

Gostujući visoki pritisak se nastavio, Marčetićeve snage su očigledno „namirisale krv“, a sva ova zbivanja su bila samo najava 33. kada je sveprisutni Pranjić, na asistenciju Glavine odmjerenim udarcem s ruba kaznenog prostora lijevom nogom pogodio donji lijevi kut protivničkog gola okrunivši tako svoju, ali i odličnu igru svojih suigrača. Ujedno, s tih 0:1 se otišlo na predah, da bi i nastavak u potpunosti bio u gostujućem znaku. Prskalo je i dalje bio najzaposleniji pojedinac što dovoljno govori o odnosu snaga ove dvije momčadi, dok je 46. minuta donijela novu super prigodu Pranjića koju je pravom bravurom Prskalo izbio u korner. Došlo je i do pokušaja Glavine glavom u 62., nogom u 71. te u 73. minuti, da bi konačna razrješnica ove gledljive utakmice stigla u posljednjih petnaest minuta. I za to je zaslužna bjelovarska osovina Pranjić/Glavina. Prvonavedeni je od centra igrališta izmakao pažnji svojih čuvara izbivši sam pred Prskala kojeg je najprije zaljuljao, a zatim nesebično uposlio drugonavedenog kojemu nije bilo teško pogoditi za 0:2.

Pečat na pobjedu stavio je Motika u 81. poentiravši poslije asistencije Josipa Serdarušića, a Pranjić svojom novom egzekucijom u 92., odnosno David Crnjac u 94. su u potpunosti dotukli neprepoznatljive Opatijce. Dakle, zaključak svega ovoga jest taj da sada možemo samo čestitati NK Bjelovar na ovom ostvarenju i s ogromnim nestrpljenjem čekati idući vikend kada na novoizgrađeni gradski stadion stiže sastav Belišća. Dakako, i tu se nadamo novim bodovima Marčetićevih majstora.