Mladost iz Ždralova je u prošlome kolu Super Sport Druge hrvatske nogometne lige što je zapravo treći rang nadmetanja doživjela neočekivan poraz u Čavlima od tamošnjeg Grobničana i na taj način, ali i uslijed raspleta dvoboja njezinih konkurenata za sam vrh ljestvice i matematički izgubila bitku za jedno od prva tri mjesta koja vode u viši rang, odnosno kvalifikacije za isti. Međutim, unatoč tome, majstori trenera Antonia Cvančića žele trijumfalno okončati sezonu te se potom dobro odmoriti kako bi iduće ponovo spremno krenuli u lov na svoj dugogodišnji cilj. Prva od tih utakmica u smiraju ovoga prvenstva će biti domaćinstvo protiv Zagorca iz Krapine u 27. rundi.

Za cijelu ovu priču je važno kazati kako će jedna od mnogobrojnih hrvatskih Mladosti meč sa Zagorcima dočekati kao šestoplasirana, i to s 41 bodom na svom kontu što joj automatski, obzirom na činjenicu da su članovi zagorskog kluba do sada sakupili okruglih 30., što im je dovoljno da budu 11., daje status nedvojbenog favorita. No, Cvančićeve snage su status favorita imale i u Čavlima pa su s travnjaka otišle pognute glave. Isto tako, treba znati i to da su se plavo-bijeli iz Krapine u proljetnom dijelu prvenstva izrazito podigli u formi i u bjelovarsko predgrađe sasvim sigurno ne dolaze s unaprijed podignutom bijelom zastavom. Preciznije, dolaze pružiti svoj maksimum i ovoga puta, odnosno pokušati svojim ovotjednim suparnicima maksimalno zakomplicirati život.

Hoće li u tome uspjeti ili će se veseliti „Redsi“ te njihovi navijači preostaje nam saznati. Za sada je sigurno samo da će sva zbivanja biti zanimljivo pratiti, da domaćini unatoč favoriziranju moraju biti na oprezu, a napomenimo da će se igrati sutra, nedjelja – 14. svibnja od 15 sati. Termin je takav zbog prijenosa na Sportskoj televiziji, no, ukoliko ste pravi simpatizer NK Mladost Ždralovi zanemarite televizijske kamere i, poslije nedjeljnog objeda dođite na tribine igrališta „Brdo“ u nastojanju gromoglasno bodriti svoje ljubimce. Nema sumnje, to vaše bodrenje će im itekako koristiti u želji da ostvare novi ovosezonski puni plijen.