Vedran Trupac

Zavod za javno zdravstvo Bjelovarsko-bilogorske županije je nedavno uveo novu uslugu, dezinfekciju, dezinsekciju i deratizaciju za tvrtke i građane kojima je potrebna ta vrsta usluge. Ova usluga je u skladu sa svim uvjetima koje je propisalo Ministarstvo zdravstva, kao dio mjera za sprečavanje i suzbijanje zaraznih bolesti.

Vedran Trupac, ravnatelj Zavoda, izjavio je da su se pripremali za uvođenje ove usluge još od prosinca prošle godine, te da su morali zadovoljiti određene uvjete koji su propisani pravilnikom.

– Dobili smo rješenje Ministarstva zdravstva o svim ispunjenim uvjetima za obavljanje usluge obvezne dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije kao mjere za sprečavanje i suzbijanje zaraznih bolesti. Zavod se od prosinca prošle godine pripremao za otvaranje ovog odijela. Trebali smo zadovoljiti određene uvjete koji su propisani pravilnikom. Pružat ćemo usluge provođenja dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije, ustanovama, tvrtkama i građanima, odnosno svima koji budu zainteresirani za naše usluge. Također, za gradove i općine provodit ćemo obavezne mjere sustavne deratizacije javnih površina i objekata te javne odvodnje. U radu ćemo koristiti sredstva koja imaju potrebna rješenja i samim time su potpuno prihvatljivi za upotrebu, rekao je Vedran Trupac ravnatelj Zavoda.

Osim pružanja nove usluge, ova će služba pružiti i financijsku potporu Zavodu, što je bio jedan od ciljeva i programa koje je postavio ravnatelj Vedran Trupac prilikom prijave za ravnatelja.

– To mi je bio jedan od ciljeva i programa kad sam se prijavljivao za ravnatelja, jer treba osigurati jednu financijsku stabilnost Zavoda. Sad ćemo se probati ponuditi na tržištu, pošto imamo službu za ekologiju, a oni rade briseve na hranu i vodu, probat ćemo kompletirati usluge i ponuditi našim ugostiteljima, frizerima i svima koji to koriste. U planu je i prezentirati se  preko cehova ugostitelja, frizera, obavit s njima razgovore i ponuditi tako našu uslugu, dodao je Trupac.

Također je najavio daljnje planove za Zavod, uključujući ustrojavanje medicinske službe rada u skladu sa Zakonom o zdravstvenoj zaštiti. Moraju se osigurati prostor i aparati, a jedini problem bi mogao biti pronalazak liječnika medicine rada i sporta.

– Prema novom Zakonu o zdravstvenoj zaštiti, dana je mogućnost Zavodima za javno zdravstvo da osnuju Medicinu rada tako da nam je to neki daljnji plan u dogledno vrijeme. Probat ćemo  tražiti raspisivanje specijalizacije ili možda raspisati natječaj, zaključio je Trupac.

Ako želite suzbiti štetne insekte ili glodavce u svom stanu, poslovnom prostoru ili na svojim okućnicama ili ako želite svoj prostor osigurati bez patogenih mikroorganizama obratite se na broj 099/537 5040 radnim danom u vremenu od 07:00 do 15:00 sati ili pišite na adresu elektroničke pošte: ddd@zzjz-bjelovar.hr.