Davno sam javio lokalnim vlastima da postoji problem na cesti, ali kada sam vidio da nitko ništa ne poduzima odlučio sam sam popraviti cestu te sam 26. travnja sanirao oštećenje, kaže Claudio Trenta

Sam je sanirao rupu na cesti i sada mora platiti novčanu kaznu veću od 800 eura! Svoju apsurdnu priču na društvenim je mrežama objavio umirovljenik Claudio Trenta iz talijanskog mjesta Barlassina, nedaleko od Monze. Trenta je je aktivan na Facebooku te je svojedobno formirao i grupu “Događa se u Barlassini i okolici (javite Trenti)”, posvećenu komunalnim i drugim problemima na tom području, javlja Il Corriere della Sera.

Umirovljenik na društvenoj mreži pokazuje obavijest o kazni od 882 eura, koja može biti umanjena na 622 eura ukoliko je plati u roku od pet dana. U njoj piše da je prekršio zakon o cestama, jer je samoinicijativno sanirao rupu na cesti na križanju ulica Monte Santo i Trieste.

U obavijesti nadalje piše da je Claudio Trenta dužan vratiti cestu “u prvobitno stanje”. Praktički bi trebao ponovo otvoriti rupu na cesti. No umirovljenik nema namjeru platiti kaznu. “Davno sam javio lokalnim vlastima  da postoji problem na cesti, ali kada sam vidio da nitko ništa ne poduzima odlučio sam sam popraviti cestu te sam 26. travnja sanirao oštećenje da bi mi 10. svibnja stigla kazna”, ispričao je Claudio Trenta, prenosi Novi list.