Ministarstvo znanosti i obrazovanja donijelo je odluku o proširenju djelatnosti za školske ustanove u Hrvatskoj, dopuštajući im da uvode nove programe obrazovanja. Od iduće školske godine, 2023./2024., učenici će moći upisati nove programe u 31 obrazovnoj ustanovi. Srednja škola Ivan Švear Ivanić Grad jedna je od škola koja je dobila odobrenje za uvođenje novog četverogodišnjeg strukovnog programa Fizioterapeutski tehničar/Fizioterapeutska tehničarka.

Ova odluka Ministarstva predstavlja prekretnicu u radu Srednje škole Ivan Švear Ivanić Grad, koja će po prvi put obrazovati učenike u sektoru zdravstva i podsektoru zdravstva i socijalne skrbi. Ovaj novi program fizioterapeutskog tehničara ne izvodi niti jedna druga srednja škola u Zagrebačkoj županiji, čime dobiva na značaju Veleučilište Ivanić-Grad, kao i grad u cjelini. Naime, omogućuje se djeci zatvorena vertikala obrazovanja u vlastitom gradu, a istovremeno se pruža prilika za dolazak učenika iz drugih krajeva Hrvatske, uz mogućnost smještaja u Učeničkom domu, poručili su iz Srednje škole Ivan Švear.

Fizioterapeutski tehničar/Fizioterapeutska tehničarka je četverogodišnji strukovni program koji će omogućiti učenicima stjecanje znanja i vještina iz područja fizioterapije i rehabilitacije.