Općina Velika Pisanica priprema se za proslavu Dana Općine, koja se održava u lipnju. Organizatori su pripremili niz zanimljivih događanja, a načelnik Fredi Pali posebno je istaknuo radionicu o ljekovitom bilju koja će se održati u Bedeničkoj i Ribnjačkoj.

„Općina Velika Pisanica bila jedna je od općina u kojoj je u početku bilo najviše ekoloških proizvođača tako da sad obilježavamo 20 godina rada ljudi koji su krenuli u ekološku proizvodnju. Na temelju toga smo i osmislili cjelodnevni projekt kroz koji ćemo okupiti  eminentne profesore koji će održati određena predavanja. Imamo goste iz Međimurja ove godine i još nekih mjesta koja se bave ekološkom poljoprivredom i obilazit ćemo naša domaćinstva. Bit će tu i pješačenja od Velike Pisanice do Bedeničke, stazama Bilogore, upoznavanje ljekovitog bilja i na kraju će se sve završiti Na malenom brijegu kod gospodina Vlajinića na njegovom imanju i tamo će biti završni dio konferencije“, najavio je načelnik Pali.

Središnji događaj Dana Općine bit će svečana sjednica Općinskog vijeća, a organizira se i druženje s mještanima. Bit će pripremljena tradicionalna jela nacionalnih manjina, kao i jela koja pripremaju lovci i drugi lokalni proizvođači hrane. Večernji program obuhvatit će kulturno-umjetnički program KUD-a i njegovih gostiju, a zabavni program počet će u ranim popodnevnim satima.  Iako ove godine neće biti estradnih zvijezda zbog štednje, organizatori su uvjereni da će program biti zabavan i raznolik.

„Ove godine nećemo ići s estradnim zvijezdama, moramo se financijski uokviriti zato što imamo izgradnju dječjeg vrtića, imamo dosta radova  i potrebno je malo uštedjeti, ali neće ništa manjkati, znamo se mi zabaviti i bez estradnih zvijezda“, zaključio je Pali.