Danas su mališani iz bjelovarskih vrtića u sklopu Dana otvorenih vrata posjetili Javnu vatrogasnu postrojbu grada Bjelovara.

Ovaj događaj organiziran je povodom obilježavanja “Mjeseca zaštite od požara” i “Dana hrvatskog vatrogastva”. Za djecu vrtićke dobi, koja su inače najdraži gosti vatrogasnih postrojbi, ovakvi susreti su posebno važni jer im pružaju priliku da steknu znanje o vatrogastvu i razviju interes za ovaj poziv.

Događaj je poseban i zbog obilježavanja 150. obljetnice osnivanja Dobrovoljnog vatrogasnog društva Bjelovar, najstarije udruge građana u gradu Bjelovaru. Ova obljetnica služi kao prilika da se prisjetimo svih generacija vatrogasaca koji su u proteklih 150 godina bavili zaštitom i spašavanjem, kazao je Davor Đalog, zapovjednik JVP Bjelovar te izrazio nadu da će ovaj susret djeci ostati u sjećanju i potaknuti ih da se jednog dana pridruže redovima vatrogasnih postrojbi.

U sklopu obilježavanja Mjeseca zaštite od požara i važnih jubileja, idući tjedan će se održati niz aktivnosti u Bjelovaru.

Sve počinje u četvrtak 18. svibnja kada će u Gradskom muzeju Bjelovar biti otvorena tematska izložba pod nazivom “150 godina bjelovarskog vatrogastva”. Izložba će biti prva takve vrste na ovom području te će svi zainteresirani građani imati priliku vidjeti bogatu povijest bjelovarskog vatrogastva.

Svečana akademija povodom ovog značajnog jubileja održat će se sljedećeg dana, 19. svibnja, u Domu kulture. Ovaj važan događaj organiziran je pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića.