Povodom obilježavanja Međunarodnog dana sestrinstva 12. svibnja Hrvatska komora medicinskih sestra zajedno s Veleučilištem Bjelovar, Medicinskom školom Bjelovar, Regionalnim centrom kompetentnosti Bjelovar, Općom bolnicom dr. Anđelko Višić, Domom zdravlja BBŽ i Daruvarskim toplicama u svim gradovima županije provodi javnozdravstvenu akciju mjerenje krvnog tlaka i razine glukoze u krvi građana.

Akcija je održana i u Grubišnom Polju na gradskoj tržnici. Ujedno je to bila prilika da se građani susretnu s medicinskim sestrama i tehničarima koji se trenutno bore za povećanje plaća. Podsjetit ćemo da su osim liječnika, koji su pronašli suglasje s vladom oko povećanja plaća, i medicinske sestre i tehničari zajedno s nemedicinskim osobljem iznijeli najveći teret pandemije i bili prva crta obrane protiv te opake bolesti. Dario Gazić, predsjednik podružnice Bjelovarsko-bilogorske županije kaže kako se i u Grubišnom Polju osjetila velika podrška građana u njihovim nastojanjima da ostvare svoj cilj.

Nastavljeni su prosvjedi medicinskih sestara i tehničara, od kojih je jedan održan i ispred Opće bolnice dr. Anđelko Višić u Bjelovaru, otkud su odaslane brojne poruke, ali i nada da će sestre i tehničari uspjeti u svojim nastojanjima. Tomu se nada i Gazić. Trenutno nedostaje oko 4.000 sestra odnosno tehničara za pokrivanje minimuma u sustavu i Gazić smatra da u vladajućoj strukturi postoji doza razuma koja će dozvoliti da dođe do dogovora i postizanja željenih ciljeva do kojih trenutno pokušavaju doći prosvjedima.

Grubišnopoljskoj akciji se odazvalo 85 građana, među kojima ih je bilo nekoliko s većim količinama šećera u krvi i s povećim krvnim tlakom.-Zahvaljujem Gradu Grubišnom Polju i gradonačelniku Zlatku Mađeruhu na potpori koju je dao za provedbu ove akcije-kazao je Gazić.

Više u novom broju 043 Bjelovarsko-bilogorskoj vjesnika.