Općinsko vijeće Općine Farkaševac u srijedu navečer je održalo  svoju 16. sjednicu. Na dnevnom redu bilo je šest točaka koje su sve usvojene jednoglasno. Između ostalog usvojeni su Pravilnik o upisu djece i ostvarivanju prava i obveza korisnika usluga u Dječjem vrtiću Crvenkapica Farkaševac kao i  Plan o upisima i mjerilima upisa djece u vrtić, a raspravljalo se i o prometu na području općine, izgradnji dječjih igrališta i manifestaciji Ljeto u Farkaševcu.

Načelnik Općine Farkaševac Matija Copak kazao je kako su zahvaljujući podršci Županijske uprave za ceste uspjeli proširiti prometnicu  Farkaševac-Prašćevac s 3,7 metara na 5,2 metara u duljini od četiri kilometra te da će se proširiti prometnica od kružnog toka u Farkaševcu do centra u naselju Kabal u ukupnoj dužini od dva i pol kilometra. Također je spomenuo rekonstrukciju tri mosta na području općine, u Prašćevcu, Zvoniku i Žabnici i naglasio da će promet teći nesmetano za domicilno stanovništvo, dok bi drugi trebali koristiti alternativne pravce.

Govoreći o izgradnji dječjih igrališta na području općine Copak je kazao kako je realizirano pet dječjih igrališta u naseljima, a šesto je vezano za dječji vrtić Crvenkapica Farkaševac. Najavio je i  daljnja ulaganja u ovu infrastrukturu u budućnosti.

Na kraju, donesena je odluka o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja za provedbu manifestacije Ljeto u Farkaševcu. Načelnik Copak je naveo da će ova manifestacija donijeti niz novosti te da će trajati tri dana kao i prošle godine. Očekuje se dobra gastronomska ponuda, veliki broj izlagača i izvođača te bogat program za sve posjetitelje. Poznata su imena glavnih izvođača. U petak 14. srpnja  nastupa grupa Kings, u subotu 15. Leteći odred, a u nedjelju 16. dolaze Bosutski bećari.