Udruga “Uzorne hrvatske seoske žene” organizira 23. izbor za najuzorniju hrvatsku seosku ženu, za što su trenutno otvorene prijave.

Prema kriterijima natjecanja, najuzornija hrvatska seoska žena mora imati između 25 i 65 godina, hrvatsko državljanstvo, živjeti na selu, uživati ugled u svojoj sredini te imati lijepo uređeno kućanstvo i poljoprivredno gospodarstvo. Također, mora proizvoditi poljoprivredne proizvode i/ili rukotvorine i/ili stvarati umjetnička djela, te do sada nije sudjelovala na natjecanju za izbor najuzornije hrvatske seoske žene.

“U svojoj sredini žena je poznati borac za razvitak i napredak društvenog, kulturnog i gospodarskog života žene, obitelji i zajednice. Ovim projektom želimo pripomoći promociji vrijednosti i važnosti žene na selu s ciljem afirmacije i podizanja kvalitete življenja na hrvatskom selu, očuvanju obitelji i kulturne baštine”, rekla je Katica Jerleković, predsjednica Udruge “Uzorne hrvatske seoske žene”.

Uzorne hrvatske seoske žene žele ovim natjecanjem skrenuti medijsku pažnju na dostignuća žena na selu, koja do sada nisu bile dovoljno promovirane, vrednovane i nagrađivane, te obilježiti Svjetski dan seoske žene koji se obilježava 15. listopada.

Prijave za ovogodišnji izbor primaju se do 1. lipnja, a natjecanje će se održati 8. listopada u Svetom Petru u šumi, u Istarskoj županiji. Prijave moraju sadržavati ime, prezime, adresu i broj telefona, datum i godinu rođenja, bračno stanje, zanimanje te kratak životopis. Prijaviti se možete na natječaje svojih županija ili izravno predsjednici Udruge, Katici Jerleković, na adresu Cekovići 26, Kravarsko ili putem e-pošte na adresu katica.jerlekovic@gmail.com. Sve dodatne informacije mogu se dobiti na broju mobitela 098/659-880.