Ministarstvo znanosti i obrazovanja izvijestilo je u ponedjeljak da se ukupno 68 osnovnih škola prijavilo na Javni poziv za eksperimentalni program cjelodnevne škole. Najviše prijava dolazi iz Osječko-baranjske županije, gdje se prijavilo 13 škola, dok se nijedna škola iz Istarske županije nije prijavila. Po šest škola prijavilo se iz Splitsko-dalmatinske i Vukovarsko-srijemske županije, po pet iz Karlovačke i Sisačko-Moslavačke, po četiri iz Virovitičko-podravske i Varaždinske županije, a tri iz Koprivničko-križevačke županije.

U prijavama su zabilježene i dvije škole iz Zagreba, kao i po jedna škola iz Međimurske, Primorsko-goranske, Šibensko-kninske, Zadarske, Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske, Brodsko-posavske, Dubrovačko-neretvanske, Krapinsko-zagorske i Ličko-senjske županije.

Popis odabranih škola bit će objavljen početkom idućeg tjedna, a očekuje se da će program cjelodnevne škole omogućiti učenicima bolje obrazovne uvjete, kao i mogućnost obavljanja različitih aktivnosti i vještina kroz dodatne satove, radionice i slično.