Bjelovarsko-bilogorska županija nastavlja kvalitetnu suradnju s Lovačkim savezom u cilju daljnjeg razvoja i unaprjeđenja lovstva na tom području. Na radnom sastanku župana Marka Marušića i novog predsjednika Lovačkog saveza Branimira Stankića razgovaralo se o mjerama koje Županija provodi kako bi osigurala potpore lovačkim udrugama i društvima te time omogućila kvalitetnije gospodarenje lovištima.

Suradnja s Lovačkim savezom je od iznimne važnosti za provođenje ovih mjera, a dogovoreno je da se dobra praksa nastavi i dalje. Lovoovlaštenicima se nudi ukupno 13 mjera putem kojih mogu ostvariti potpore za razvoj i unaprjeđenje lovstva, a među njima su subvencije za pernatu divljač, odstrel predatora, lovnu kinologiju, lovno streljaštvo, izgradnju i održavanje infrastrukture te izgradnju, rekonstrukciju ili dogradnju lovačkih kuća i opremanje lovačkih strelišta.

Uz već postojeće subvencije, nedavno su uvedene nove subvencije za osposobljavanje lovnika, lovočuvara i ocjenjivača trofeja divljači. Prema riječima župana Marušića, sve ove subvencije su dobro pogođene, što pokazuje i interes prijavitelja. Na javni poziv za dodjelu novčanih potpora koji je Županija raspisala krajem prošle godine pristiglo je 160 zahtjeva u ukupnom iznosu od gotovo 590 tisuća kuna (nepunih 80 tisuća eura), a odobreno je njih čak 159 u iznosu od 579.018,99 kuna (76.849,03 eura).

Ova uspješna suradnja između Županije i Lovačkog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije omogućuje daljnji razvoj i unaprjeđenje lovstva na području Bjelovarsko-bilogorske županije.