Danas je u Trofejnoj dvorani Hrvatskog rukometnog saveza bilo izuzetno radno. To znači da su izvučeni parovi dodatnih kvalifikacija za popunu „Paket 24 Premijer“ lige rukometaša, ali i parovi završnice nacionalnog Kupa u obje konkurencije. „Festival rukometa“, kako se popularno naziva ovaj masovni rukometni događaj na kojem se okuplja sva krema ovog sporta će se održati od 25. do 28. svibnja u Poreču.

Nadalje, današnji „ples kuglica“ je za Bjelovarčanke i Bjelovarčane, kojima je rukomet jako drag bio važan iz razloga što se u bubnju prilikom izvlačenja muškoga Kupa našlo i ime RK Bjelovar. Izabranici trenera Hrvoja Cikoje su to zaslužili velikom pobjedom na domaćem parketu još početkom travnja kada su, na sveopće iznenađenje savladali upravo rukometaše Poreča boljim izvođenjem sedmeraca, a taj „ples kuglica“ im je donio polufinalni meč protiv Trogirana koji su u četvrtfinalu, također nakon ruleta sedmeraca nadvisili favoriziranu Goricu.

Bjelovarsko-trogirski okršaj na rasporedu je 26. svibnja (petak), a zanimljivost jest ta što će bjelovarski „Kesizubci“ u Istru stići kao drugoligaši. Bit će jedina takva momčad jer su njihovi suparnici iz Dalmacije, te PPD Zagreb i Sesvećani, koji će se sastati u drugom polufinalu članovi već spomenute „Paket 24 Premijer“ lige. No, bezobzirno na sve navedeno, Cikoja i njegovi majstori u susretu protiv Dalmatinaca nisu bez izgleda, odnosno, pokušat će doći do povijesnog finala.

Mogu li uspjeti čime bi barem malo isprali gorak okus poslije napuštanja „Premijerke“ preostaje nam provjeriti, a važno je naglasiti da će točna satnica utakmica biti poznata kroz nekoliko dana – nakon dogovora čelnih ljudi HRS-a s televizijskim kućama koje će prenositi zbivanja.