Ova je subota – 6. svibnja donijela većinu utakmica devetog proljetnog kola Četvrte hrvatske nogometne lige Bjelovar-Koprivnica-Virovitica što je sveukupno 22. Shodno tom navodu, i  Bjelovarsko-bilogorski predstavnici su svoje dvoboje odigrali već tada. Također, oni su tom prilikom tražili pozitivne rezultate kako bi dodatno popravili dojam, nastavili sa svojim odličnim predstavama iz protekla tri kola, odnosno kako bi i dalje marljivo skupljali bodovnu zalihu.

Tako je momčad garešničkog Garića, poslije očekivanog poraza od grubišnopoljske Bilogore 91, u još jednoj golijadi ovoga proljeća sada, na domaćem terenu dočekala NK Borac Imbriovec u nastojanju slaviti kako bi došla do novih, izrazito važnih bodova u borbi za sigurniju zonu ljestvice. Obzirom da se Imbriovčani nalaze na visokom petom mjestu jasno je da su oni nosili status favorita, ali, isto tako je jasno da se domaćini nisu imali namjeru unaprijed predati. Ovaj dio priče nastavljamo s momcima predavačkog Dinama koji u drugom dijelu sezone još ne znaju za poraz, ali koji su sada pred sobom imali jedan od najtežih zadataka. Naime, trener Nikola Papac i njegovo nogometno društvo je otišlo u Cvetkovec kod tamošnjeg Tehničara, koji se baš poput maloprije spominjanih nogometaša Borca nalazi u samom vrhu ukupnog poretka pa je ovo, shodno svemu bio derbi meč ove runde. Prije početka je bilo jasno samo da će okupljeni navijači moći itekako uživati te da su u ovih 90 minuta moguća sva tri znaka. Niti par koji se sastao na igralištu u Čazmi nije bio manje zanimljiv. To zapravo znači da su kod probuđenih Čazmanaca gostovali Grubišnopoljci koji se sa sastavom Pitomače otvoreno bore za lidersko mjesto pa su tu borbu željeli nastaviti novim trijumfom. No, i čazmanski četvrtoligaš je imao svoju računicu te je želio ostati neporažen kako bi i dalje bio u pozitivnom ritmu.

NK GARIĆ GAREŠNICA – NK BORAC IMBRIOVEC 1:1

NK TEHNIČAR CVETKOVEC – NK DINAMO PREDAVAC 4:0

NK ČAZMA – NK BILOGORA 91 GRUBIŠNO POLJE 1:4

Nakon svih uzbuđenja, Garićevci i Imbriovčani su podijelili bodove odigravši 1:1 što možemo smatrati pozitivnim obzirom na ukupni poredak te je i ovo još jedan primjer da nikada nije dobro unaprijed upisivati bodove. Nadalje, Tehničari iz Cvetkovca su uspjeli slomiti predavački otpor došavši do slavlja uvjerljivim rezultatom 4:0 tako Papčevim majstorima nanijevši prvi proljetni gubitak. Dakle, pokazalo se točnim ono pravilo da kad-tad dođe do zakona velikih brojeva. Taj zakon ovoga puta vrijedi za Dinamovce. Ovotjedni Bjelovarsko-bilogorski derbi je završen očekivano – pobjedom gostiju 1:4 koji tako nastavljaju lov na Pitomačane, dok će Čazmanci novi pozitivan ishod morati pričekati.

Također, sve ovo znači da su naši županijski četvrtoligaši ostvarili samo jedan trijumf. Isto toliko utakmica je završeno neodlučeno, dok su pretrpljena dva gubitka. Stoga, sveukupno su osvojena jako skromna četiri boda, a obzirom na ostale završetke dvoboja najbolji klub ovog podneblja nakon 22. kola je i dalje onaj iz Grubišnog Polja. On i dalje obitava na visokom drugom mjestu s 56 bodova na svom kontu i uz razliku pogodaka od 60:21 što je +39. Nogometaši iz Predavca su četvrtoplasirani s brojkom 40 u rubrici bodovi (gol razlika 44:32; +12). NK Čazma je deveti sa 25 bodova i negativnom razlikom pogodaka. Birtovi puleni imaju -19, odnosno 28:47, a još slabiji su Garešničani. Naime, oni su tek 11. Mogu se pohvaliti tek sa 21 bodom, dok su na gol razlici 37:49 što je -12.

Shodno svemu izrečenome, već sada jedva čekamo buduća uzbuđenja u Četvrtoj hrvatskoj nogometnoj ligi Bjelovar-Koprivnica-Virovitica u nadi dodatnog poboljšanja rezultata, odnosno novog podizanja u ukupnom poretku naših predstavnika. Zaključno, pogledajte trenutno stanje ljestvice ovog nogometnog društva.