Čazmansko biološko kupalište, jedinstveno u Hrvatskoj, prostire se na 1 500 četvornih metara površine te se sastoji od tri dijela, od dubine 35 cm do dijela za plivače dubine 3 m. Okružuje ga uređeno sunčalište sa suncobranima i kabinama za presvlačenje, igralište za odbojku na pijesku te dječje igralište. Biološko kupalište je otvoreno prošle godine i zabilježilo je odličnu posjećenost.

“Prošla godina nas je sve izuzetno iznenadila s obzirom na to da je broj posjetitelja bio i veći od očekivanog. Kao što smo već i prije objavili, imali smo više od 12 tisuća posjetitelja, od početka sezone pa do 15. rujna”, kazala nam je Dajana Petrina voditeljica Bioparka Čazma.

Podsjetimo, sezona kupanja prošle godine je krenula nešto kasnije za razliku od drugih bazena na našem području.

“Svi oko nas otvorili su otprilike između 10. I 15. lipnja, dok smo mi otvorenje imali 5. srpnja, tako da nam je u startu bila kraća sezona, ali sve u svemu jako uspješna, a na kraju i vrijeme nas je zeznuo tako da je deveti mjesec malo podbacio”, rekla je Petrina.

Nevrijeme koje je u rujno pogodilo Čazmu ostavilo je posljedice i na bazenu.

“Kao što znate, nevrijeme je bilo izuzetno jako, letjelo je sve okolo tako da je naš bazen bio ispunjen blatom. Sada je u tijeku sanacija bazena, odnosno bazen je ispražnjen te se krenulo s čišćenjem i pripremom za novu sezonu. Očekujemo da bi sve trebalo biti spremno do 16. lipnja, ako nam i vrijeme to dopusti”, najavila je Petrina.

Foto/Grad Čazma

Od dodatnih sadržaja ove godine priprema se „Ljeto na bazenu“ u sklopu „Ljeta u Čazmi“ koje se priprema u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Čazme i Gradom Čazma za što su dobivena sredstva i od Turističke zajednice Bjelovarsko bilogorske županije.

“Očekujemo da ćemo svaki vikend organizirati partyje na bazenu kako bi našim posjetiteljima bilo što ugodnije. U dogovoru s ugostiteljem koji drži objekt na bazenu dogovor je da će biti i hrane i sladoleda i svega onog potrebnog za što ljepši boravak na bazenu, kaže Petrina.

Što se tiče cijena ulaznica najavljeno je malo povećanje u odnosu na prošlu godinu. Osim domaćih gostiju pokušava se privući i goste iz svih dijelova Hrvatske i susjednih zemalja.

“Do sada smo sudjelovali na Sajmu turizma u Ljubljani i svi su bili izuzetno fascinirani našim bazenom te su najavili dolazak. Svi koji su nas posjetili izuzetno su bili oduševljeni prošle godine i već sad su krenuli upiti o našem bazenu, tako da očekujemo posjetitelje s područja naše županije i susjednih županija, a možemo reći iz susjednih država.

Foto/Grad Čazma

Bio park Čazma je dio Čazma Nature. Natura ima još nekoliko lokaliteta koji su iznimno dobro posjećeni.

“Izuzetno smo zadovoljni s obzirom na to da su nam Medjame jedna od najposjećenijih šetnica na ovom području. Naš brojač posjetitelja stalno bilježi pozitivne podatke, tako da je ova šetnica super prihvaćena, a i same recenzije naših posjetitelja govore o tome da im se izuzetno sviđa netaknuta priroda i prostor Medjama, ali i drugih lokaliteta kao što su Vustje i poučno tematska staza uz dolinu rijeke Česme, rekla je Petrina i napomenula da se sve lokacije dodatno uređuju, pa je tako uređeno Vustje, na Medjamama je dodatno označena šetnica, uređen je put i još se planira i parkiralište do kraja urediti da ljudi mogu parkirati svoje automobile i prošetati prirodom.