Gradska knjižnica Slavka Kolara Čazma će ovog lipnja ugostiti 42. skupštinu Društva knjižničara Bilogore, Podravine i Kalničkog prigorja. Prije same skupštine, održan je treći sastanak glavnog i nadzornog odbora ove udruge koja okuplja knjižničare iz tri županije i broji oko 150 članova. Na skupštini će biti predstavljeni projekti koji su se odvijali prošle godine i koji su predstavljani na međunarodnim i državnim razinama. Također, dodijelit će se nagrade za najbolje knjižničare koji su pridonijeli razvoju i radu društva u cjelini ili su promovirali knjižničarstvo.

Predsjednica Društva knjižničara Bilogore, Podravine i Kalničkog prigorja i ujedno ravnateljica Gradske knjižnice Đurđevac, Bernarda Ferderber, izjavila je kako je svrha ovih sastanaka i skupština okupiti knjižničare nakon proteklih godina pandemije, te razgovarati o projektima koji se provode u njihovim knjižnicama, dogovoriti promocije za budućnost i prikazati pozitivne primjere dobre prakse.

Na sastanku glavnog i nadzornog odbora raspravljalo se o ovogodišnjim nagradama za najbolje knjižničare. Iako je Pravilnikom propisano da se godišnje dodjeljuju tri nagrade, ovogodišnja iznimka će biti četiri nagrađena knjižničara. Među njima su Darko Jovičić iz koprivničke knjižnice, Neda Adamović iz bjelovarske knjižnice, Mirjana Kotromanović iz virovitičke knjižnice i Danijel Marić iz daruvarske knjižnice. Ove nagrade dodijeljene su za dugogodišnji rad u knjižničarstvu i promicanju društva, kao i za iznimne uspjehe u knjižničarstvu. Nagrade će biti uručene na godišnjoj skupštini koja će se održati 2. lipnja u Čazmi, zaključila je Ferderber.