PRVA HRVATSKA RUKOMETNA LIGA ZA RUKOMETAŠICE; 24. KOLO:

ŽRK BJELOVAR – ŽRK SESVETE 32:24

U 24. prvenstvenom kolu Prve hrvatske rukometne lige za rukometašice svi klubovi iz vrha ljestvice su ostvarili očekivane pobjede. Tako su rukometašice Splita 2010. slavile na gostovanju u Trogiru protiv istoimenog domaćina, igračice Dugog Sela su pred svojim navijačima bile uspješnije od varaždinske Koke, dok je do uvjerljivog trijumfa stigao i ŽRK Bjelovar. Naime, u bjelovarskoj dvorani Europskih prvaka su „pale“ Sesvećanke predvođene nesuđenim bjelovarskim strategom Nikolom Škorićem, a semafor je po isteku vremena predviđenog za igru pokazivao 32:24. Sve to zapravo znači da su pred Bjelovarčankama još samo dva susreta ove sezone u kojima će one „ganjati“ nova slavlja kako bi obranile treće mjesto na koje su predbilježene već nekoliko sezona.

Treba napomenuti činjenicu kako će im 25. runda najjačeg razreda hrvatskog ženskog rukometa idućega tjedna donijeti gostovanje u dalekim Pločama kod uvijek neugodne Dalmatinke, a zatim će cjelokupna priča biti zaključena derbijem na domaćem terenu. U Bjelovar će stići već spomenuti ŽRK Split 2010., a upravo bi taj okršaj mogao odlučivati o trećoj poziciji ovog rukometnog društva. Dakle, pred nama je izuzetno zanimljiva završnica, međutim, prije svega, kažimo nekoliko riječi o ovih bjelovarsko-sesvetskih 60 minuta.

Rukometašice Bjelovara su u njih ušle maksimalno respektirajući protivnice, ali apsolutno ništa nisu prepuštale slučaju. Tako su od prve minute, koristeći maksimalnu snagu prezentirale kako u Bjelovaru za rijetko koga ima bodova, odnosno kako su one gazdarice dvorane Europskih prvaka. Bile su izrazito motivirane što je nagrađeno njihovom osjetnom prednošću od početka do kraja koja je proizlazila iz odlične obrane i efikasnih napadačkih akcija. Gošće za sve navedeno nisu imale adekvatan odgovor iako su ulagale maksimalan napor, a neizvjesnost je trajala samo do 9. minute. Škorićeve izabranice su upravo do tada držale priključak te bile na samo jednom pogotku minusa, no, kako smo već konstatirali, sve nakon toga je bilo u bjelovarskom znaku.

ŽRK Bjelovar je „pobjegao“ na šest golova prednosti (16:10) u 27. egzekucijom Mihaele Gavrić, da bi se upravo sa šest razlike otišlo na predah. Bilo je 18:12 s tim što se ništa nije promijenilo niti u nastavku. Čak štoviše, rukometašice Bjelovara su kreirale i dvoznamenkasto vodstvo što je bilo i više nego dovoljno za još jednu ovosezonsku posve mirnu završnicu. Dakle, svi kojima je bjelovarski ženski rukometni prvoligaš prirastao srcu imali su razloga za veselje, a do ovog uspjeha su ga vodile dvije Ane – Gavrić te Mikulić. Obje su poentirale u šest navrata, dok vrijedi izdvojiti i dvojac Lucija Ivanda/Lea Vukojević koji je dodao pet golova.

Obzirom na razvoj događaja, Obran je imao mogućnost priliku pružiti mladim članicama Bjelovara kako bi još jednom provjerio što one mogu ponuditi, a taj je njegov potez s tribina pozdravljen gromoglasnim pljeskom. I sada, kao zaključak ovog jednosmjernog osvrta pročitajte razmišljanja bjelovarskog pomoćnog trenera Gorana Trajkovskog te jedne od tih mladih djevojaka u bjelovarskom dresu – Renate Petrović.

–Nismo očekivali ovako veliku razliku, no ona je došla jer smo među vratnicama imali jako raspoloženu Karmelu Pokopac koja je prikupila odličnih 19 obrana. Također, ispred nje je stajala jaka obrambena formacija što smo zapravo uvježbavali tijekom cijeloga tjedna pripremajući se. Znali smo od kuda dolaze sesvetske opasnosti s time što su igračice Sesveta ovdje došle s dvije pobjede iz protekla tri kola. Slavile su nad Dugim Selom kod kuće te Osijekom na gostovanju. Međutim, „pale“ su protiv čakovečkog Zrinskog što im se ovom prilikom očigledno nastavilo. Mi smo to iskoristili, a također, znamo do čega u preostala dva kola moramo doći. To je najmanje jedan bod da bi ostvarili naš cilj koji se zove europski dvoboji. Uz dva trijumfa bili bismo treći, dok nam najmanje jedan bod nosi četvrto mjesto. Time bi sezona bila izvanredna – puno toga nam je u dobrom raspoloženju rekao Trajkovski.

– Obzirom da smo se jako dobro pripremale, kako za same treninge, tako i za meč, kreiravši čitavu taktiku, mislim da smo odigrale sasvim korektno i da treneri mogu biti zadovoljni. Sada nam predstoji novi tjedan u kojem ćemo se pripremati za novu jako važnu utakmicu u kojoj želimo ostvariti nove važne bodove te doći do zacrtanog mjesta u ukupnom poretku – kratko nam je poručila Petrović.