NK Bjelovar je išao stopama svojih sportskih prijatelja iz Ždralova pa se odlučio na promjenu trenera. Na klupi se tako našao Zoran Marčetić koji je imao „vatreno“ krštenje na gostovanju u Pločama protiv tamošnjeg Jadrana, ali koji je, isto tako to svoje krštenje odradio pozitivno. Bjelovarčani su se s ovog dalekog gostovanja vratili s vrijednim bodom odigravši 0:0 te će sada to postignuće pokušati potvrditi kvalitetnom igrom, odnosno slavljem nad nekada slavnom Marsoniom iz Slavonskog Broda koja će na novoizgrađeni bjelovarski gradski stadion stići danas, nedjelja – 7. svibnja. Akcija će početi u 15 sati uz napomenu kako će dvoboj moći vidjeti nogometni zaljubljenici diljem Hrvatske. Naime, ovom je prilikom osiguran izravan prijenos, i to na Sportskoj televiziji.

Također, važno je kazati da domaćin ovih 90 minuta najvažnije sporedne stvari na svijetu dočekuje s 36 prikupljenih bodova što mu je trenutno dovoljno da bude osmoplasiran, dok su Brođani 13. s brojkom 27 u rubrici bodovi. Dakle, obzirom na ostvarenje iz prošle prvenstvene runde, ukupni poredak i domaći teren status favorita je na bjelovarskoj strani. No, treba znati i to da slavonski klub u Bjelovar dolazi s četiri pobjede iz pet posljednjih mečeva, a u svojim redovima ima i drugog ligaškog topnika – Mahmutovića te bivšeg vratara Bjelovara prezimena Gujić.

Sve ovo nas dovodi do toga da će bjelovarski bijeli, unatoč nešto boljoj atmosferi nakon zapažene prezentacije na samom jugu Hrvatske morati biti na oprezu. Međutim, nadamo se da će naposljetku ostvariti svoj cilj i da ćemo se još jednom svi zajedno moći veseliti uspjehu. Naravno, doći do tog uspjeha je lakše uz podršku s tribina pa stoga nemojte razmišljati i nedjeljno poslijepodne provedite uz bjelovarske nogometne majstore.