SUPER SPORT DRUGA HRVATSKA NOGOMETNA LIGA; 26. KOLO:

NK GROBNIČAN ČAVLE – NK MLADOST ŽDRALOVI 1:0

Utakmicom između NK Grobničan Čavle i Mladosti iz Ždralova je otvoreno 26. prvenstveno kolo Druge hrvatske nogometne lige što je zapravo treći rang nadmetanja, a ova dva sastava su ovih 90 nogometnih minuta dočekala u različitim raspoloženjima. Naime, domaćini obitavaju u donjem domu ukupnog poretka grčevito se boreći za ostanak u ovom društvu, dok je jedna od mnogobrojnih hrvatskih Mladosti na ovo gostovanje otputovala kao petoplasirana momčad i kao momčad koja je, pod vodstvom trenera Antonia Cvančića imala namjeru nastaviti svoj pozitivan niz kako bi i dalje bila u borbi za treće mjesto – mjesto koje vodi u kvalifikacijske susrete za viši rang iduće sezone.

Shodno svemu izrečenome, niti domaćinima niti gostima nije bilo jednostavno igrati, a još jedna otegotna okolnost u ovoj priči bila je ta što je travnjak igrališta „Mavrinci“ bio u jako lošem stanju pa se na njemu zapravo moglo sve osim igrati smisleni nogomet. Uostalom, tamo je tako konstantno i stoga nećemo pretjerati kada kažemo da se u Čavlima ne bi niti smjeli igrati drugoligaški dvoboji. No, naravno, igralo se, ali okupljena publika, obzirom na sve navode nije puno toga kvalitetnoga mogla vidjeti. Utakmica je bila vrlo skromna te su nogometaši Grobničana naposljetku trijumfirali super sretno konačnim ishodom 1:0. Time su osvojili zlata vrijedna tri boda, dok je Bjelovarsko-bilogorski klub ovime praktički izgubio sve prigode doći do željenih pozicija.

Gosti od samoga početka nisu bili na očekivanoj razini što znači da su djelovali uspavano, bez potrebne, prepoznatljive energije koju je Cvančić nesumnjivo donio postavši glavni šef struke, a Grobničani su pružali 120% svojih mogućnosti nošeni svojim vjernim navijačima. Ipak, treba kazati kako je NK Mladost Ždralovi u prvom poluvremenu došao do prilika Žabeca te Čove s tim što se posebno ističe ona Čovina u 26. minuti. Tada je na intervenciju prisiljen domaći vratar Curać, no on je taj zadatak položio s odličnom ocjenom. Nakon tog propusta stigla je kazna čime se još jednom točnom pokazala ona stara, otrcana nogometna fraza – „kada ne zabiješ, dobiješ“. Naime, u tijeku je bila 31. kada je primorski klub jednu od svojih rijetko izigranih akcija pretvorio u vodstvo. Egzekutor se odaziva na prezime Pilčić, a inače, riječ je o ponajboljem igraču Grobničana.

Ništa se nije promijenilo niti u drugih 45 minuta. Cvančićevi majstori su tražili pas igru po podlozi te su dominacijom željeli doći do poravnanja. S druge strane, Grobničan je strpljivo čekao pogrešku protivnika kako bi iznenadio iz brzog protuudara i kako bi dovršio započet posao. Ta pogreška Ždralovčana se nije dogodila, ali se nije dogodilo niti njihovo poravnanje. Još jednom je pokušao Žabec, svoj udarac je iskušao i omaleni Ukrajinac Lopa, međutim, sve to u sebi nije imalo potrebnu energiju te je sve viđeno bilo daleko ispod ove razine nogometa. Naposljetku, još jednom ponovimo –  prema svemu prezentiranome, niti jedna momčad nije zaslužila pobjedu, no domaćin je do iste stigao sretno, iskazavši ipak nešto veću želju.