Već i ptice na grani znaju da su rukometaši Bjelovara gubitkom u Metkoviću krajnjim ishodom 32:30 i matematički izgubili status Premijerligaša te da im predstoji borba za povratak preko 1.B lige iduće sezone. No, ono što još moraju odraditi u Premijerligaškom društvu je domaća utakmica protiv riječkog Zameta koji će također napustiti prvi razred hrvatskog muškog rukometa, a jasno je da će ovih 60 minuta za neke članove RK Bjelovar biti „posljednji ples“ u dvorani Europskih prvaka. Stoga će oni, kao i ostatak momčadi, koja je predvođena trenerom Hrvojem Cikojom tražiti oproštajna dva boda.

Osim u navedenom, Bjelovarčani bi motiv za ovaj potpuno nebitan meč mogli pronaći i u činjenici što su protiv nekada moćnog riječkog kluba na gostovanju potpuno neočekivano izgubili možda i ključne bodove u ovoj bespoštednoj bitci. Tada je bilo 29:27 za majstore trenera Matea Hrvatina. Hoće li uspjeti provjerit ćemo svi zajedno sutra – subota, 6. svibnja od 17 sati kada lopta krene s centra. Inače, bit će to 10. ovosezonsko kolo lige za ostanak uz naglasak kako bjelovarski „Kesizubci“ na svom kontu imaju svega 12 bodova, dok su Zamećani još skromniji – mogu se pohvaliti s tek brojkom pet u rubrici bodovi.

Svemu unatoč, Bjelovar je poznat kao rukometni grad pa stoga dođite u ovdašnji hram rukometa, svi zajedno pružimo podršku iskusnom vrataru Dubravku Grgiću i njegovim suigračima te im na taj način pokažimo da smo uz njih čak i u ovim teškim trenucima. Vodimo ih do punoga plijena kojim će najbolje moguće nagovijestiti skorašnju završnicu nacionalnog Kupa, odnosno ekspresan povratak u elitu kojeg već sada nestrpljivo očekujemo.