14.3 C
Bjelovar
Nedjelja, 1 listopada, 2023
spot_img

Sljedeći korak ŽRK Bjelovar – rukometašice Sesveta

Nove vijesti

Za razliku od svojih muških kolega, rukometašice Bjelovara i ove sezone odlično kotiraju u prvoligaškom društvu. One se i ove sezone otvoreno bore za treću poziciju ljestvice koja donosi europska nadmetanja, a do ostvarenja tog cilja preostalo im je odigrati još tri dvoboja. Prvi od njih, gdje će tražiti novu pobjedu slijedi već sutra – subota, 6. svibnja od 19:15 sati. Naime, upravo tada će izabranice trenera Daria Obrana, u sklopu 24. kola dočekati igračice Sesveta. Bjelovarčanke ovog trenutka na svom kontu imaju 34 boda koliko je sakupio i njihov prvi konkurent – ŽRK Split 2010., a taj učinak je kapetanici Mirni Gašparović i ostatku društva, uslijed nešto lošije gol razlike trenutno dovoljan za četvrto mjesto. S druge strane, Sesvećanke u dvoranu Europskih prvaka dolaze kao devetoplasirane, i to sa 18 osvojenih bodova.

Dakle, ne treba biti previše pametan, čak ne treba toliko niti pratiti sva zbivanja kako bi se zaključilo da domaće djevojke u ovih 60 minuta ulaze kao favoritkinje. No, ona poznata sportska uzrečica kaže – lopta je okrugla. Stoga, opreza nikad dosta i bodove nikada nije dobro unaprijed upisivati. Međutim, ukoliko ŽRK-ice uđu onako kako treba, onako kako to od njih svaki put zahtjeva trener Obran – koncentrirano, bacajući se na glavu još jedan ovosezonski puni plijen ne bi trebao doći u pitanje.

Naravno, sve je puno lakše uz gromoglasno navijanje pa stoga i ovu subotnju večer provedite uz svoje rukometne ljubimice. Pritom ne štedite svoje dlanove i grla te uživajte u njihovim fantastičnim potezima. Sigurni smo da ih niti ovom prilikom neće nedostajati, odnosno da će oni, između ostaloga bjelovarski sportski ponos dovesti do novog koraka ka toliko željenoj trećoj poziciji.

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika