Bjelovarski malonogometni kadeti su ovosezonsko otkriće i oni su već prije dva kola osigurali plasman na završnicu koja će se krajem ovoga mjeseca odigrati u Zagrebu. Na njoj će snage odmjeriti četiri najbolja sastava iz regularnog dijela sezone, a osim što su prije dva kola osigurali tu spektakularnu završnicu, Bjelovarčani su u prošloj rundi, trijumfiravši na gostovanju u Vinkovcima, u zasigurno najboljoj svojoj predstavi protiv tamošnje Aurelije došli do početne „jedinice“ prije već toliko puta spomenute zagrebačke završnice. No, izabranici trenera Željka Ostrmana, prije odlaska u metropolu pred sobom imaju još jedan ispit regularnog dijela. On se zove MNK Olmissum Omiš, a igrat će se u sklopu 9. kola Prve hrvatske Jedinstvene kadetske malonogometne lige.

Poprište će biti dvorana bjelovarske Prve osnovne škole s tim što će se lopta s centra zakotrljati sutra – subota, 6. svibnja već od 12 sati. Shodno svemu izrečenome, ovo će za mladiće iz Bjelovara biti 30 laganih minuta, ali ono što oni zasigurno žele jest slavodobitno izaći s parketa i ovom prilikom. Preciznije, žele ostati neporaženi čime bi bili jedina takva momčad ovoga malonogometnoga društva. Hoće li u tome uspjeti ili će Omišani stići do vrijednih bodova kojima bi se plasirali na završni turnir preostaje nam provjeriti.

Jedino što je za sada sigurno jest to da ćemo imati prigodu svjedočiti derbiju jer je ovdje riječ o prvoplasiranom i trećeplasiranom sastavu pa stoga, svi bjelovarski navijači koji vrijeme prije subotnjeg ručka odluče provesti uz ovaj brz, nadasve atraktivan sport neće niti malo požaliti. Dakle, zaključak glasi – dođite na tribine Prve osnovne škole Bjelovar i uživajte u zapaženim potezima majstora jednog i drugog kolektiva. Sigurni smo da ih neće nedostajati.