U Čazmi djeluje jedini hrvački klub u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji koji okuplja četrdesetak mladih hrvača. Nedavno je održano državno prvenstvo u hrvanju za dječake do 15 godina, na kojem je Mislav Murlin, član Hrvačkog kluba Čazma, osvojio srebrnu medalju u kategoriji do 15 godina.

Gradonačelnik Čazme, Dinko Pirak, čestitao je Mislavu na izvanrednom uspjehu. Izrazio je zadovoljstvo što ovaj mladi klub okuplja brojne talentirane mlade hrvače i da prostor koji je Grad dodijelio klubu odiše sportskim duhom, no još je važnije da su tu i rezultati.

“Ovaj uspjeh nije slučajan, već je rezultat rada i napornih treninga. Čestitke svim članovima Hrvačkog kluba Čazma na ostvarenju ovog uspjeha. Nadam se da će se i dalje postizati izvrsni rezultati, te da će drugi članovi kluba slijediti Mislavov primjer”, izjavio je gradonačelnik Pirak.

Mislav je podijelio svoje iskustvo s hrvanjem i rekao da ga je s tim sportom upoznao otac dok je još bio malen. Tražili su klub u kojem bi mogao trenirati i pronašli su ga u Vrbovcu. Nakon nekog vremena, kada je Hrvački klub Čazma osnovan, Mislav se pridružio klubu. Govoreći o samom hrvanju, istaknuo je da iako može izgledati opasno, bitno je pravilno se zagrijati prije svakog treninga kako bi se izbjegle ozljede. Osim nedavnog srebra na državnom prvenstvu, Mislav je spomenuo i svoje druge uspjehe, poput nastupa s hrvatskom reprezentacijom u Grčkoj, turnira u Sv. Nedelji gdje je također osvojio prvo mjesto te drugog mjesta na državnom prvenstvu 2021. godine.

“Hrvački klub Čazma ima svoju dvoranu u Milaševcu i treninzi se održavaju utorkom, četvrtkom i subotom. Klub surađuje s dva stručno osposobljena trenera iz Vrbovca, koji rade s mladim hrvačima i pružaju im kvalitetnu podršku i obuku. Ovi treneri donose bogato iskustvo i stručnost u klub te su važan dio uspješnog razvoja hrvača. Također, klub očekuje dobivanje posebne hrvačke strunjače u lipnju, prema najavama Hrvatskog hrvačkog saveza”, izjavio je predsjednik kluba Domagoj Murlin.

Odličan Mislavov rezultat i dobar rad Hrvačkog kluba Čazma nagrađeni su s 500 eura koje je gradonačelnik Čazme Dinko Pirak uručio Mislavu i predsjedniku kluba.