Izvor: Privatna arhiva

Ivona Janota direktorica je Turističke zajednice područja Južna Bilogora. Odlučilo je tako jučer Turističko vijeće zajednice na prijedlog peteročlanog povjerenstva u kojemu su osim predsjednice bile i dvije članice Grada Grubišnoga Polja i dvoje članova Općine Velikoga Grđevca. 

Podsjetimo, Turističku zajednicu područja Južna Bilogora sredinom veljače su zajednički osnovali Grad Grubišno Polje i Općina Veliki Grđevac s ciljem jačeg turističkoga napretka u objema lokalnim samoupravama kroz bolji pristup novcu europskih i domaćih fondova temeljem različitih projekata i programa. Potom je početkom travnja konstituirano Turističko vijeće i objavljen je natječaj za imenovanje direktora ili direktorice, na koji su pristigle dvije prijave.

Obje su kandidatkinje ispunjavale uvjete, a izbor je pao na Janotu, koja je na Odjelu turizma i komunikacijskih znanosti Sveučilišta u Zadru završila diplomski studij Poduzetništva u kulturi i turizmu te je protekle četiri godine radila kao voditeljica odjela za turizam u jednoj zadarskoj tvrci.

Izvor: Grad Grubišno Polje