Bjelovarsko-bilogorska županija nastavlja s uspješnom praksom potpisivanja ugovora s liječnicima, što je rezultiralo sve većim dolaskom mladih liječnika čak i u manje sredine. Ovog četvrtka potpisano je devet novih ugovora s liječnicima i medicinskim osobljem, od kojih je sedam namijenjeno sufinanciranju daljnjeg školovanja, a dva su za sufinanciranje troškova stanovanja. Prošle godine dodijeljeno je 42 ugovora za različite subvencije, ukupne vrijednosti od 155 tisuća eura. Cilj tih mjera je privući medicinsko osoblje u zdravstvene ustanove Bjelovarsko-bilogorske županije, te se stoga subvencioniraju stambeni krediti, troškovi stanovanja i stručno usavršavanje.

“Bjelovarsko-bilogorska županija bilježi pozitivan trend. Prošle godine smo imali dolazak 28 novih mladih liječnika, a ove godine do sada njih 11. Nastavljamo s našom politikom opremanja bolnice i planiramo provesti energetske obnove domova zdravlja u Daruvaru i Grubišnom Polju. Uz ulaganje u medicinsko osoblje, koje je ključno, također želimo osigurati što bolje radne uvjete i opremu. Uvjeren sam da ćemodanašnjim potpisivanjem ugovora nastaviti pozitivan trend koji smo započeli”, izjavio je Marušić.

U ime svih potpisnika ugovora, Anđela Škare Rogin, dr. med., Zagrepčanka koja radi na Odjelu neurologije Opće bolnice “Dr. Anđelko Višić” u Bjelovaru, izrazila je zahvalnost.

“Smatram da su ove mjere hvalevrijedne jer privlače mnogo mladih liječnika u ovo područje i na taj način ih zadržavaju. Za nas mlade to ima veliko značenje jer na početku naše profesionalne karijere želimo osnovati obitelj i nastaviti s dodatnim usavršavanjem, a ovakve mjere nam u tome pomažu”, izjavila je.

Medicinska sestra Matea Radić, koja je upisala diplomski studij Managementa u sestrinstvu na Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu, dobila je subvenciju za školovanje.

“Ova subvencija mi puno znači jer su školarina i ostali troškovi prilično visoki, pogotovo put do Zagreba gdje studiram. Ova potpora mi pruža dodatni poticaj da što prije završim studij”, izjavila je Radić.