Otkako je na klupu NK Mladost Ždralovi kao glavni trener sjeo Antonio Cvančić, Bjelovarsko-bilogorska momčad koja participira u Super Sport Drugoj hrvatskoj nogometnoj ligi što je zapravo treći rang nadmetanja ne zna za poraz. Da budemo još precizniji, Cvančićevi majstori su ostvarili dva trijumfa u ovom nogometnom društvu (gostovanje kod zagrebačkog Trnja i domaćinstvo protiv porečkog Jadrana), a tu je i super uvjerljiv prolazak u polufinale županijskog Kupa preko berečkog Tomislava. Ta tri uspjeha su ostvarena uz razliku pogodaka 14:0 što je dokaz da je sadašnji strateg sastava iz bjelovarskog predgrađa na željeni način posložio kockice te da ga njegovi izabranici slijede u svakom koraku.

Ovo veselo društvo taj svoj pozitivan niz ima namjeru nastaviti već sutra – petak, 5. svibnja na gostujućem travnjaku u Čavlima gdje će zaigrati protiv nogometaša Grobničana. Igrat će se u sklopu 26. kola, prvi sučev zvižduk će se začuti u 17 sati, a treba naglasiti da „Redsi“ na hrvatsko primorje putuju kao veliki favoriti. Naime, oni će ovih 90 nogometnih minuta dočekati kao petoplasirani s 41 bodom na svom kontu, dok se njihov ovotjedni suparnik nalazi tek na 15., pretposljednjoj poziciji sa svega 22 osvojena boda. Dakle, u grčevitoj je bitci za ostanak, a obzirom na ciljeve klupske uprave jedne od mnogobrojnih hrvatskih Mladosti koja još uvijek nije odustala od novih kvalifikacijskih susreta u kojima bi se pokušalo doći do višeg ranga iduće sezone, ništa osim trećeg uzastopnog prvenstvenog trijumfa nije u igri.

Istog mišljenja su i navijači koji željno očekuju svoje ljubimce vidjeti u Prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi (drugi rang nadmetanja), no nešto će se u svemu ovome pitati i domaćine. Stoga, kada se sve zbroji i oduzme, i jednoj i drugoj momčadi koje će se ovdje sučeliti bodovi su itekako potrebni te će se, to je posve jasno od početka do kraja voditi ogromna borba. Tko će biti uspješniji, odnosno hoće li uopće biti pobjednika nakon svih zbivanja preostaje nam vidjeti. Naravno, mi se nadamo da će to biti Cvančićeve snage, a ukoliko ste u mogućnosti zaputite se u blizinu Rijeke kako biste iz sveg glasa bodrili kapetana Matea Jakšića i njegove suigrače. Nesumnjivo, ta vaša podrška će im na ovom neugodnom ispitu koristiti.