Nastavila su se streljačka uzbuđenja, a Streljačko Društvo Bjelovar 1874. je ugostilo županijsko prvenstvo te završno, peto kolo županijske lige zračnim oružjem svih kategorija. Na županijskom prvenstvu su participirali strijelci iz svih osam streljačkih udruga županijskog streljačkog saveza.

Za početak kažimo kako je u muškoj kadetskoj pojedinačnoj konkurenciji najbolji bio Karlo Čakanić – član daruvarskog DDS-a. Drugo mjesto je zauzeo Matej Čavlović, dok se na treću stepenicu pobjedničkog postolja popeo Tin Đuranec. Naglasimo da su Čavlović te Đuranec strijelci domaćeg SD Bjelovar 1874. Zlatna medalja kod kadetkinja je pripala Hani Dite, drugoplasirana je bila Ana Husak – obje iz Končanice, dok je broncu oko svoga vrata stavila Bjelovarčanka Laura Opačić. Mihael Hlasni iz DDS-a je za ostatak juniorskog pojedinačnog društva bio nedodirljiv. Drugim mjestom se može pohvaliti Domagoj Taritaš, a trećim već spomenuti Čavlović. Obojica su bjelovarski strijelci. Najuspješnijom juniorkom se pokazala Larissa Holinka, srebro je kući ponijela Leonarda Herout, dok je pljesak za treću poziciju dobila Hana Dite. Inače, riječ je o tri članice streljačkog kluba iz Končanice.

I konačno smo došli do seniorske konkurencije. Tu je, kada su u pitanju strijelci svoje streljačke sposobnosti prezentiralo 28 majstora ovog zanimljivog sporta, a prvoplasiran je bio Ivan Bogdan. Drugo mjesto je pripalo njegovom imenjaku Rajeku, dok je brončani Hlasni. Članovi su to daruvarskog DDS-a. Žensku seniorsku konkurenciju je pokorila Larissa Holinka. Druga je bila njena klupska kolegica Kristina Finek, a treća još jedna Končaničanka – Leonarda Herout. Dakle, i ovdje možemo konstatirati da je jedan klub ovladao. Kadeti SD-a Bjelovar 1874. su osvojili prvu ekipnu poziciju, a pobjednički sastav su činili: Matej Čavlović, Tin Đuranec te Teo Jakupović. Kod kadetkinja ekipno najbolje su gađale članice končanskog kluba: Daria Kral, Ana Husak i Hana Dite.

Juniori daruvarskog DDS-a u sastavu: Mihael Hlasni, Karlo Čakanić i Ivan Kanjka dopucali su do zlata, dok su u ženskoj juniorskoj konkurenciji najbolje bile djevojke iz Končanice. Taj sastav su činile: Larissa Holinka, Leonarda Herout te Hana Dite. Prvi u muškoj seniorskoj konkurenciji su bili strijelci iz Daruvara, i to tri Ivana: Bogdan, Rajek i Kanjka. Ista konkurencija kod žena je donijela pobjedu Končanice, a do nje su došle: Finek te sestre Herout – Larissa i Leonarda.

Kao što smo već rekli, istovremeno je na bjelovarskoj streljani održano i peto – posljednje kolo županijskog prvenstva serijskom zračnom puškom. Na njemu su također nastupile sve uzrasne kategorije, no treba naglasiti da ovdje nema uobičajene podjele na muške, odnosno ženske starosne kategorije. Tako je najuspješniji bio Ivan Bogdan, Larissa Holinka je bila srebrna, a Ivan Rajek brončani.

Za kraj nam je ostalo reći vam kako je naslov najbolje streljačke ekipe u županijskom ligaškom društvu pripalo djevojkama iz Končanice koje su gađale u sastavu: Leonarda Herout, Hana Dite te Larissa Holinka. Drugi su bili strijelci SD Bjelovar 1874. čiji su sastav činili: Marijan Rezneki, Hrvoje i Domagoj Taritaš, dok su treću poziciju osvojili momci daruvarskog DDS-a: Rajek, Bogdan te Kanjka. Stoga, ovo je još jedan dokaz zavidne forme mnoštva strijelaca Bjelovarsko-bilogorske županije pa već sada s velikim nestrpljenjem očekujemo njihova buduća natjecanja.